Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Odengymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 190,6) * statistik från 2017
Teknikprogrammet på Odengymnasiet

Om utbildningen

Läs Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik

Är du intresserad av teknik och datorer? Då är Teknikprogrammet något för dig. Teknikprogrammet utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Kurserna inom programmet berör även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. För att få en god grund att stå på inför högskolestudier läser du naturvetenskapliga ämnen i programmet, såsom matematik, kemi och fysik.

Inom kurserna fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen och lära dig göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är en viktig byggsten inom området och fungerar som ett språk och redskap för att du ska kunna förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Odengymnasiet erbjuder Matematik Specialisering med inriktning linjär algebra. Kursen genomförs i samverkan med Kungliga Tekniska Högskolan. Kursen kan läsas som en fördjupning i matematik i åk 2 eller åk 3.

Information- och medieteknik

Inom inriktningen Informations- och medieteknik får du kunskaper inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du läser kurser inom datorteknik, programmering och webbutveckling. Inom programfördjupningen kan du välja mellan flera kurser, bl.a. nätverksteknik och ytterligare kurser i programmering och webbutveckling. Teknikklasserna på Odengymnasiet deltar i flera olika gymnasietävlingar inom teknik och programmering, t.ex. #hackyourworld och Programmeringsolympiaden.

Läs både naturämnen och IT

En examen från teknikprogrammet på Odengymnasiet innebär att du är rustad för teknikens utveckling och ger djupa kunskaper inom såväl naturorienterande ämnen som IT-ämnen.

Bra grund för vidare studier

Teknikprogrammet lägger en grund för vidare studier inom flera ämnen. Efter studenten kan du till exempel välja att läsa vidare till civilingenjör på KTH eller Chalmers. Det finns även ett fjärde år på Teknikprogrammet för dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger större möjligheter till att få ett jobb direkt efter studenten. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. 

Många val

Du kan välja till kurser som till exempel:

  • Programmering 2
  • Webbutveckling 2
  • Engelska 7
  • Fysik 2
  • Matematik 4
  • Matematik 5
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Odengymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Läs mer Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 


Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Läs mer Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Odengymnasiet

Odengymnasiet-Stockholm

Odengymnasiet – skolan som passar dig!

Nytt namn och nya fräscha lokaler! Odengymnasiet (tidigare Odenplansgymnasiet) flyttade vid årsskiftet 17/18 till nya lokaler med en nyinredd frisörsalong och stylistsal strax utanför tullarna.  Gå din gymnasieutbildning i fräscha lokaler på Instrumentvägen 31 i Hägersten, vid tunnelbanestation Örnsberg som ligger...


Läs mer om Odengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Odengymnasiet

Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

 Visa telefonnummer
odengymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

stofi
(5)
Skolan är liten och det gör att eleverna får möjlighet till mer hjälp. Alla som går min klass är snälla och när vi har lektioner så är alla fokuserade. Min mentor är bäst och han är hjälpsam.
Bassam
(5)
fint skolan, personaler är mycket bra med deras jobb, fina klasskamrater...
FrickyDeFro
(5)
Skolan har en trevlig studie miljö som har lett till att jag själv har bra betyg jämfört med mina tidigare från högstadiet. Teknik kursen är den bästa, mesta dels att vi har Sankt Nikolaus, vilket har drivit denna skola på sina axlar. (Han är som Atlas i den grekiska mytologin, plus han är grekisk) Vi har även tur med att det finns en frisörs ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Odengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
Galbayar och Andreas läser på Od...
Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 

Läs mer
Mariam och Osama på Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: