Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Odengymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 205,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 205,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Odengymnasiet

Läs Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik

Är du intresserad av teknik och datorer? Då är Teknikprogrammet något för dig. Teknikprogrammet utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Kurserna inom programmet berör även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. För att få en god grund att stå på inför högskolestudier läser du naturvetenskapliga ämnen i programmet, såsom matematik, kemi och fysik.

Inom kurserna fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen och lära dig göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är en viktig byggsten inom området och fungerar som ett språk och redskap för att du ska kunna förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Odengymnasiet erbjuder Matematik Specialisering med inriktning linjär algebra. Kursen genomförs i samverkan med Kungliga Tekniska Högskolan. Kursen kan läsas som en fördjupning i matematik i åk 2 eller åk 3.

Information- och medieteknik

Inom inriktningen Informations- och medieteknik får du kunskaper inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du läser kurser inom datorteknik, programmering och webbutveckling. Inom programfördjupningen kan du välja mellan flera kurser, bl.a. nätverksteknik och ytterligare kurser i programmering och webbutveckling. Teknikklasserna på Odengymnasiet deltar i flera olika gymnasietävlingar inom teknik och programmering, t.ex. #hackyourworld och Programmeringsolympiaden.

Läs både naturämnen och IT

En examen från teknikprogrammet på Odengymnasiet innebär att du är rustad för teknikens utveckling och ger djupa kunskaper inom såväl naturorienterande ämnen som IT-ämnen.

Bra grund för vidare studier

Teknikprogrammet lägger en grund för vidare studier inom flera ämnen. Efter studenten kan du till exempel välja att läsa vidare till civilingenjör på KTH eller Chalmers. Det finns även ett fjärde år på Teknikprogrammet för dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger större möjligheter till att få ett jobb direkt efter studenten. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. 

Många val

Du kan välja till kurser som till exempel:

  • Programmering 2
  • Webbutveckling 2
  • Engelska 7
  • Fysik 2
  • Matematik 4
  • Matematik 5
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Odengymnasiet
Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

Odengymnasiet, Örnsberg 

Vi är en liten gymnasieskola nära belägen vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Vår skola genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. Vi har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och...

Läs mer om Odengymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
stofi
21 feb 2020
Mitt odengymnasiet

Skolan är liten och det gör att eleverna får möjlighet till mer hjälp. Alla som går min klass är snälla och när vi har lektioner så är alla fokuserade. Min mentor är bäst och ha...

Visa hela
5/5
Bassam
13 sep 2019
tekink hos odengymnasiet

fint skolan, personaler är mycket bra med deras jobb, fina klasskamrater...

5/5
FrickyDeFro
01 apr 2019
Trevlig och riktande skola

Skolan har en trevlig studie miljö som har lett till att jag själv har bra betyg jämfört med mina tidigare från högstadiet. Teknik kursen är den bästa, mesta dels att vi har Sa...

Visa hela
Sponsrad