Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 240,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 240,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på NTI Gymnasiet Skövde ger en bred behörighet till vidare studier. Programmering och matematik är centrala delar redan från start och oavsett om du väljer fördjupningen Software eller Engineering så kommer du att ges mycket tid till fördjupning och därmed få hög kompetens inom såväl webbprogrammering som mjukvaruutveckling. Programmet ger dig även en möjlighet att läsa vårt fjärde år för att bli Gymnasieingenjör.

Fördjupning: Software

För dig som gillar programmering, applikationer och spelutveckling. Är du dessutom nyfiken på att analysera problem och utveckla nya mobilapplikationer – då är fördjupningen Software ditt naturliga val. Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område.

Fördjupning: Engineering

Här läser du kurser inom matematik och fysik, vilket ger dig behörighet till civilingenjörsutbildningar på högskole- och universitetsnivå. Fördjupningen ger dig samtidigt mycket IT-kunskap kopplat till webb och programmering.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Vanessa läste Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Skövde

NTI Gymnasiet Skövde

“Stå på dig och lyssna inte för mycket på andra!”, det är ett av Vanessas bästa tips när det kommer till gymnasievalet. Vanessa, som själv valde att läsa teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Skövde, delar i den här intervjun med sig av sina tankar kring utbildning och framtid.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Skövde? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Skövde
John G. Grönvalls plats 2
541 36 Skövde

Välkommen till NTI Gymnasiet i Skövde!

NTI Gymnasiet Skövde genomsyras av trygghet, modern teknik och hög IT-kompetens. Som elev hos oss kommer du att gå på program som utmanar dig, som får dig att tänka och att växa som person. Våra lärare har hög kompetens och...

Läs mer om NTI Gymnasiet Skövde och visa alla program.

Sponsrad