Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Inriktning Informations- och medieteknik

Det här är utbildningen för dig som är intresserad av datorer och som vill hänga med i den snabba digitala utvecklingen. Du lär dig programmering, datakommunikation, webbutveckling och webbserverprogrammering. Oavsett dina förkunskaper ger vi dig en rolig och utvecklande utbildning.

“Lärarna är engagerade och vill alltid att vi elever ska lyckas.” (Jonathan, elev)

Det här är inriktningen för dig som tänker dig en framtid som ingenjör inom exempelvis datavetenskap, eller för dig som vill kunna gå vidare som utvecklare direkt efter gymnasiet. Du kommer få en god förståelse för objektorienterad programmering, samtidigt som du lär dig att skapa snygga, interaktiva och dynamiska webbplatser. Du kommer även få en bra insikt i hur datorer kommunicerar med varandra.

Lärarna håller sig ständigt ajour med moderna tekniker. Du kommer få kunskaper inom exempelvis Java, Python, HTML5, CSS3, JavaScript, XML och SQL. Dessa är alla viktiga delar i en modern utvecklingsmiljö för applikationer inom allt ifrån onlinespel till e-handels­lösningar.

Inriktningen har samarbeten med näringslivet och våra elever har deltagit framgångsrikt i flera tävlingar och programmeringsläger.

Du har möjlighet att gå direkt ut i yrkeslivet, men blir framför allt förberedd för fortsatta studier till exempelvis systemvetare, nätverks­tekniker, datatekniker eller civilingenjör

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad