Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 243,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 243,1)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik ger dig möjlighet att ägna mycket tid åt fördjupning inom webb och programmering. Du får en bred behörighet till vidare studier, men faktum är att våra TEINF-elever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier! Du har även möjlighet att bli certfierad inom Microsoft.

Fördjupning: Engineering

Denna fördjupning ger dig gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Du läser matematik och andra teknikinriktade kurser på en hög nivå, exempelvis Matematik 5 och Matematik specialisering. Kurserna ger dig behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på universitetet. På fördjupningen har du även möjlighet att certifiera dig inom programmering.

Fördjupning: Software Development

På vår fördjupning mot spelutveckling lär du dig att designa, bygga och testa datorspel av olika slag. Vi går igenom hela processen och ger både breda och djupa kunskaper inom spelgrafik och animation samt programmering och design av spelets gränssnitt. Vi arbetar i samma verktyg som används i spelindustrin och dessutom får alla elever bygga spel till både Virtual Reality och Augmented Reality. Efter utbildningen är du redo för vidare studier inom detta eller andra områden, eller varför inte att skapa en egen indie-spelstudio?

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

NTI Gymnasiet Stockholm förbereder dig på högskolestudier inom teknik, naturvetenskap och informations- och medieteknik.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
1/5
Överlevare
06 feb 2023
Extremt låg akademisk integritet

En utbildning för dig som inte vill studera. Utbildningen är i många avseenden så pass slentrianmässigt planerad och genomförd att det är oärligt av NTI att göra anspråk på alum...

Rektorerna på NTI
08 feb 2023
Hej överlevare Vad tråkigt att du uppfattar vår utbildning på det vis som du i din rece...
Visa hela
1/5
Axel
14 okt 2022
Lovar runt men håller tunt

Skolan utlovar Mentorer som ska ge individanpassat stöd, men visar sig att det ej funkar så. Man får mest pluggtips på en powerpoint i helklass. De verkar inte ha tid till så m...

NTI gymnasiet, Elsa
18 okt 2022
Hej Axel! Vad tråkigt att du upplever att du inte får/fått tillräckligt med stöd. Våra...
Visa hela
1/5
Alex
15 aug 2019
Sämsta stället

Mycket reklam.. Stället är dock helt värdelöst! Omotiverade elever, obehöriga lärare, inkompetent rektor... Alla privata skolor borde läggas ner.. problemet är dock att även...

Karwan Saeed Foad, rektor
22 aug 2019
Hej Alex, Vad tråkigt att du upplevde vår skola det viset. Min och mina kollegors b...
Visa hela
NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan
Crafoords väg 12
113 24 Stockholm

Välkommen till NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan!

NTI Gymnasiet i Stockholm, alldeles vid Odenplan, är en väletablerad skola där vi erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla våra program har pedagoger med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor...

Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan och visa alla program.

Sponsrad