Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

NTI Gymnasiet

Hej Adam! Varför valde du att gå Teknik?

Jag har alltid varit väldigt intresserad av teknik, matte och fysik. Det är också väldigt roligt att programmera och bygga saker. Det intresset hade jag redan innan gymnasiet, så att lära mig mer om teknik var ett självklart val för mig. Det var också viktigt att jag fick högskolebehörighet för att kunna plugga vidare till ingenjör efter gymnasiet.

Det låter solklart! Vad är det som är så bra med teknik?

Att gå teknik är så häftigt! Du får så mycket ny kunskap och man blir väldigt förberedd inför framtiden och högskolestudier. Jag hade lite programmeringskunskaper innan gymnasiet, vilket såklart har underlättat för mig. Men det som är bra är att kurserna är utformade så att du inte behöver någon erfarenhet alls innan. Det enda du behöver är intresset och motivationen.

Vad har varit extra kul i skolan?

Jag älskar att jobba med projekt. Att planera, utföra och sedan utvärdera. Du får använda din kunskap som du fått under året för att tillsammans nå ett gemensamt mål i projektgruppen. Det är väldigt kul när alla i gruppen sitter på olika sorters kunskap, som kan delas och nyttjas för projektet.


Ta kontakt med skolan