Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 234,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 234,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

TE på Falufri

Förmågan att omvandla idéer till aktiviteter tycker vi är viktig. Därför startar eleverna UF-företag i kursen Entreprenörskap som ingår för alla som läser teknikprogrammet. På Teknikprogrammet utvecklas din kreativitet och förmåga att lösa problem, både i teorin och praktiken. I kurserna Programmering och Teknik skapas datorprogram, 3D-ritningar och modeller till nya produkter. Vi gör studiebesök på olika företag för att
se vilken teknik som är aktuell just nu och tänka kring vad vi kommer att behöva i morgon. Vi jobbar ofta i projekt, både i och utanför skolan, vilket är en bra erfarenhet att ha för framtiden.

Inriktningar

Vi erbjuder inriktningarna Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik.

Informations- och medieteknik

På Informations- och medieteknikinriktningen läser du kurser som Programmering, Webbutveckling och Dator- och nätverksteknik. Genom dina val kan du ge inriktningen ett tydligt fokus på spelutveckling. Under utbildningen blir du väl rustad för att arbeta i en snabbt växande bransch med stor efterfrågan på arbetskraft.

Design, grafik och programmering

Med våra valbara kurser i åk 2 och 3 kan du utforma din utbildning utifrån dina intressen. Om du vill fördjupa dig i design kan du exempelvis välja kurser i CAD och bild. Är grafik ett intresseområde kan du istället läsa digitalt skapande och animation. För dig som gillar programmering finns ett antal spännande programmeringskurser att välja bland.

Vad händer sen?

Efter utbildningen fortsätter många av eleverna att utbilda sig inom spelutveckling eller läser vidare på någon ingenjörsutbildning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Falun

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alex
21 feb 2021
En helt fantastisk skola!

Allt med denna skola är hur bra som helst, från lärare som verkligen vill lära ut och få dig till en bättre person, till en helt fantastisk skolmat med tre olika rätter varje ...

Visa hela
5/5
sliljedal
10 nov 2013

Sjukt bra skola och program. Både de programinriktadekursernas lärare och de som har med programmering att göra är "top of the line" inom sitt område och de vet alltid vad de pr...

Visa hela
Falu Frigymnasium
Nybrogatan 20
791 72 Falun

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en personalägd skola med omtalad atmosfär. Här på Falufri möter du globala frågor i såväl klassrummet som på plats ute i världen. Som elev på skolan utmanas du på just din nivå, med stort stöd från lärare...

Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Sponsrad