Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: 32 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 215
    (medelvärde: 262,7) * statistik från 2017
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Spelutveckling på Falu Fri

Teknikprogrammet, med inriktning Informations- och medieteknik på Falu Frigymnasium är en unik utbildning där du kan fördjupa dig inom Spelutveckling. 

Samarbete med PlaygroundSquad

Falu Frigymnasium erbjuder, tillsammans med PlaygroundSquad, en gymnasieutbildning inom spelutveckling. Här får du tillgång till PlaygroundSquads handledares spetskompetens, den senaste tekniken, och pedagogik av hög kvalitet samt ett projektinriktat arbetssätt. Allt detta gör att du kan utveckla kunskaper utöver det vanliga samtidigt som du blir bra på att förverkliga idéer. En del kanske skulle kalla det tur, men på Falufri kallar man det målmedvetenhet.

Spelutveckling på gymnasiet

Arbetssättet på Falu Fri handlar om att du ska utveckla din nyfikenhet, kreativitet och självtillit. Du får träna samarbete och förmåga att omsätta idéer till handling - vilket är grunden i entreprenöriellt lärande. Redan från första dagen på Teknikprogrammets spelutvecklingsutbildning får du utveckla ditt intresse för spelutveckling och välja arbetsområden och fördjupningar.

Välj en programfördjupning

De programfördjupningar som Falu Frigymnasium erbjuder på Teknikprogrammet, Information & medieteknik är:

  • Spelprogrammering
  • Teknisk grafiker
  • FX/film och TV

Den senaste tekniken

Tekniken på Falu Fris Teknikprogram, spelutveckling är modern och avancerad. Falu Fris utrustning liknar den som används av professionella spelutvecklare och du får använda senaste mjukvarorna för utveckling av spel. Du får delta i projekt med konsoler från Sony, Motion Capturesystem med flera tack vare den nära kontakt utbildningen har med PSQ.

Läs vidare efter Teknikprogrammet - spelutveckling

Efter att ha läst Teknikprogrammet, Information & medieteknik, profil Spelteknik på Falufri är du högskolebehörig och har mycket goda möjligheter att läsa vidare. Efter den här gymnasieutbildningen kan du studera vidare till exempelvis:

  • Civilingenjör
  • Arkitekt
  • Yrkeshögskoleutbildningar i spelutveckling
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom spelutveckling på Falu Fri

Spelprogrammering

Programfördjupningen Spelprogrammering på Falu Fri riktar sig till dig som är intresserad av dataspel och problemlösning. Du får bland annat lära dig hur man använder linjär algebra inom 3D-programmering med framförallt programmeringsspråket C++. Spelutvecklingstekniker används för att du ska lära dig matematik, programmering och andra ämnen på ett brett sätt.

Teknisk grafiker

Har du ett intresse för teknik och bild är programfördjupningen Teknisk grafiker på Falu Fris Teknikprogram utbildningen för dig. På Teknisk grafiker får du utveckla dina tekniska färdigheter och lära dig visualisera effekter i 3D interaktivt. Du lär dig grunderna i 3D-grafik genom att använda professionella 3D-program. Som teknisk grafiker fungerar du som länken mellan programmerare och grafiker.

FX/film och TV

På programfördjupningen FX/film och TV på Falu Fris Teknikprogram får du använda dina tekniska kunskaper inom specialeffekter och postproduktion för film och TV. Du arbetar med grundläggande 3D-grafik i professionella 3D-program och postproduktionssystem med att skapa mellanscener och animationer till spel och film/TV projekt.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Falu Frigymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

sliljedal
(5)
Sjukt bra skola och program. Både de programinriktadekursernas lärare och de som har med programmering att göra är "top of the line" inom sitt område och de vet alltid vad de pratar om! Maten för sig är något som är tillräckligt för att söka till Falu Fri, varje dag får man välja på fyra olika rätter och oftast är alla super goda! Sök hit du kom...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Falu Fri
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.