Välkommen till Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet!

Få nytta av det du lär dig på riktigt

På Falu Frigymnasium vill man att du ska ha nytta av det du lär dig på riktigt och att du ska kunna använda dina kunskaper hela livet igenom. Därför får du här träning i att sätta information i sitt sammanhang, lyssna till andras argument, reflektera över orsak och verkan och att söka information som du sedan kritiskt granskar.Detta sätt att plugga lönar sig oavsett om du ska jobba eller plugga vidare efter gymnasiet!

Få undervisning i moderna lokaler och små klasser

Falu Frigymnasium håller till i moderna lokaler på Nybrogatan i centrala Falun. Här får du som elev vara den du är och alla elever bidrar tillsammans till en atmosfär på skolan som de är stolta över. Man lär sig bättre när man trivs. Tillsammans med några klasskamrater har du som elev även tillgång till ett eget arbetsrum.

Du får också vara med och forma din undervisning tillsammans med skolans lärare, vilket ju gör det mycket roligare att plugga. Klasserna på Falufri är små, ca 20 elever i varje, och du får en egen mentor, PT, med denne kan du ta upp allt som har med skolan att göra.

Läs på en FN-skola med internationell profil

På Falu Frigymnasium finns ett globalt perspektiv med i all undervisning, vilket gör kurserna ännu mer intressanta. Som elev har du stora möjligheter att resa och varje program skapar egna internationella projekt och teman tillsammans med samarbetspartners på olika platser i världen.

Falufri en certifierad FN-skola, vilket öppnar upp nya och fler möjligheter till internationellt utbyte. Endast ett 50-tal skolor i landet har certifieringen. Att Falufir är en FN-skola innebär att du kan bli medlem i FN-skoleföreningen, delta i temadagar, workshops och andra aktiviter med internationell profil samt få möjlighet att lyssna till spännande gästföreläsare via FN-förbundet.

Driv ett företag med UF

På Falu Frigymnasium får du under en årskurs testa att starta och driva ett företag med hjälp av UF, Ung Företagsamhet. Företagandet integreras i ditt skolarbete med kursen Entreprenörskap, som du kan läsa inom individuellt val oavsett vilket gymnasieprogram du går.

Kombinera dina studier med Idrott och hälsa

För dig som läser Idrott och hälsa ger Falufri dig möjlighet att träna gratis på Friskis & Svettis, där du kan välja bland många träningspass och ett stort gym. Det finns också goda möjligheter för dig som vill att satsa på idrott samtidigt som du läser ett studieförberedande program.

Falu Frigymnasium är en politiskt och religiöst obunden gymnasieskola.

Ladda ned skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Falu Frigymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kvalitetsutmärkelse Bättre skola 2016

2016 tilldelades Falufrigymnasium som enda skola i Sverige kvalitetsutmärkelsen "Bättre skola". Ett kvitto på att skolan håller kvalitet i absolut toppklass!

Falu Frigymnasium fick under 2016 Kvalitetsutmärkelsen Bättre skola.

Elevundersökning

Falu Frigymnasium är extra stolta över att skolan ligger i topp när det gäller trygghet och studiero. Enkätundersökning Falu Frigymnasium

Skolinspektionens ingripanden

Under läsåret 2015-16 granskades Falu Frigymnasium skola av skolinspektionen och fick bekräftat att skolans arbete ger mycket gott resultat. Falu Frigymnasium är ledande på många områden.

Inga anmärkningar från skolinspektionen

Utbildningar - Falu Frigymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Falu Frigymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

791 72 Falun

www.falufri.se

Nöjd sammare
Mer engagerad skola får en leta efter, både lärare och elever jobbar aktivt för att utvecklas. På Falu Fri står det aldrig stilla och en har möjlighet att engagera sig i många olika aktiviteter. Skolan ligger väl placerad i närheten av centrum och varje dag innefattar en härlig promenad till Gastronomen. Riktigt fräscht och grupprum till elevern...
Visa hela
Elev på skolan
Min tid på Falu Frigymnasium har än så länge varit dem bästa skolåren i mitt liv. Engagerade lärare, bra gemenskap i klassen, stort elevinflytande och fantastisk mat är bara en del av det skolan erbjuder sina elever.
Ida NA15
Falu fri är en väldigt bra på många sätt, man får utvecklas som människa samtidigt som man får en rikigt bra utbildning oavsett program. Skolan är flexibel och som elev får man har mycket inflytande över kurser och aktiviteter. Jag har inte ångrat mitt val och det kommer inte du heller om du väljer Falun fri.

Forum om Falu Frigymnasium

Här kan du ställa frågor om Falu Frigymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 EnViktigInternationellFråga 2017-01-05   Mandysten Finns det en engelsk undervisning och en inriktning inom globala mål?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Falu Frigymnasium, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 9 recensioner