Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 60 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 234,9) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-14
2022-02-03
2022-04-21

Film

Presentation av NTI Gymnasiet Örebro

Dator med kod på

Om utbildningen

TE: INFORMATIONSTEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik kombinerar modern och klassisk teknik, och förbereder dig inför studier till exempelvis dataingenjör, programmerare eller systemvetare. Du läser bland annat programmering 1 och 2, webbutveckling och webbserverprogrammering. Grundläggande för teknikprogrammet är också fördjupade kunskaper i matematik, kemi, teknik och fysik. NTI Gymnasiet har många års erfarenhet av programinriktningen informations- och medieteknik, vilket gör att du som elev möter en professionell organisation. Utbudet av individuella val innebär att du kan skräddarsy innehållet i din utbildning.

Fördjupning: Software

Fördjupningen Software förbereder dig för vidare studier till exempelvis dataingenjör, mjukvaruutvecklare, gränssnittsdesigner/UX.

Årskurs 1 – Grunden: Under första året utvecklar du grundläggande kunskap och förmåga i teknik, programmering och webbutveckling med stöd från lärare.

Årskurs 2 – Fördjupning: I årskurs 2 fördjupar du dina kunskaper tillsammans med lärare och elever på en mer avancerad nivå. Du genomför ett teknikvetenskapligt projekt, för att utveckla din problemlösningsförmåga.

Årskurs 3 – Utveckla: Under årskurs 3 ligger fokus på att utveckla! Du driver och utvecklar projekt självständigt och tillsammans med andra. Inom gymnasiearbetet arbetar du utforskande och förbereder dig för högskolestudier.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Anton på NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.Linus Olofsson på NTI Gymnasiet Örebro

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Örebro? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Örebro

Välkommen till NTI gymnasiet i Örebro!

Är du intresserad av IT, tech och digital design? Vill du fördjupa dig i teknik, naturvetenskap, webbdesign, medieproduktion, programmering eller datorteknik? Vi erbjuder tre olika program, som förbereder dig för vidare studier eller anställning direkt efter gymnasieexamen. På samtliga program...


Läs mer om NTI Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Örebro

Karlsgatan 30
703 41 Örebro

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Örebro? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Anton på NTI Gymnasiet Örebro

Anton Wennberg pluggade på NTI Gymnasiet Örebro och tog 2017 studenten från El- och energiprogrammet. Läs mer om hans studier och hans nuvarande arbete som Delivery Coordinator på EVRY.

Läs mer
Linus Olofsson på NTI Gymnasiet ...

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet Örebro 2018, och pluggar nu fysik på Uppsala Universitet. Läs om Linus erfarenhet av gymnasiet och att plugga på NTI i Örebro!

Läs mer
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer