Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik
NTI Gymnasiet Sundsvall
Om utbildningen
Teknik på NTI Gymnasiet Sundsvall
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på NTI Gymnasiet Sundsvall ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet ger inte minst en möjlighet till mycket tid för fördjupning inom webb och programmering.
Fördjupning: ENGINEERING
Hos oss lär du dig processer inom produktutveckling genom våra lärares branscherfarenhet. Du kan pröva dina idéer i vårt Makerspace och genom kunskaper i entreprenörskap förverkliga dem. Ett första steg mot ingenjör!
Fördjupning: WEB
Denna fördjupning ger dig färdigheter i webbutveckling, design och bild. Här får du använda moderna programvaror inom layout, design eller bild. Tillsammans med engagerade och kompetenta lärare utvecklas din kreativitet och problemlösningsförmåga. Du får behörighet för vidare studier inom webbutveckling och programmering.
Exempel på framtida yrken
- Civilingenjör
- VR/AR-utvecklare
- Forskare
- Programmerare
- Fysiker
- Lärare
- Systemutvecklare
- Ekonom
- Webbutvecklare
Om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik
Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos NTI Sundsvall utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.
Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.
Film
Lär dig mer om NTI-gymnasiet!
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik
Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000
E-post:
Reportage
![]() |
Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall
Läs mer
NTI Gymnasiet Sundsvall
Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut. |
![]() |
”NTI är en modern, teknikinriktad skola”
Läs mer
NTI Gymnasiet
Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet. |
Kontakta skolan
NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall
NTI Gymnasiet i Sundsvall är en liten skola med cirka 200 elever. Här finns en trygg atmosfär där eleverna trivs. Skolan har fokus på digitalisering inom både Estetiska programmet, Teknikprogrammet och El- & energiprogrammet. Skolan har dessutom samarbeten med Dreamhack och...
Kontaktuppgifter
NTI Gymnasiet Sundsvall
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information
För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:
Det finns inga recensioner än.

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.
Läs mer
Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.
Läs mer