Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: cirka 40 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 247,2) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-06
2023-04-26
2023-05-11
Elev som bygger radiostyrd bil

Om utbildningen

TE: INFORMATIONSTEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig en bred behörighet till vidare studier. Programmet vänder sig till dig som har ett brinnande intresse för matematik och fysik. Efter avslutad utbildning kommer du ha behörighet till flera utbildningar inom teknik t.ex. civilingenjörsutbildningar eller andra utbildningar på universitet.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup-företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen. Framtidens visioner är inom TECH!

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Kristianstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Kristianstad 

Vi är en gymnasieskola för dig som vill vara en del av IT-utvecklingen! Om du vill gå en attraktiv, IT-profilerad gymnasieutbildning är NTI Gymnasiet Kristianstad det självklara valet. Vi är med och bidrar till IT-utvecklingen i nära samarbete med näringslivet...


Läs mer om NTI Gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Kristianstad

Västra Vallgatan 2
291 31 Kristianstad

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Axel

sedan första året var miljön på skolan spektakulär, på ett sätt känns det som alla känner alla. Över åren blev man bara närmre och närmre med lärarna. NTI Kristanstad är ett utmärkt val av skola om man vill gå på en mindre skola.

Seth Edenkrans

Teknik linjen på NTI Kristianstad är mer eller mindre allt som man vill ha från en högskoleförberedande teknisk utbildning. Vi testade många nya saker såsom Arduino (bygga robotar med lättare användargränssnitt), 3D printning (arbetande i CAD program) och även app skapande i IONIC. Självklart lärde vi oss även att koda hemsidor, skapa databaser...

Visa hela
Starblinder

Bra skola med centralt läge. Lärarna bryr sig verkligen om eleverna och vill att de ska lyckas!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer