Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-16
2019-11-28
2020-01-21
2020-04-22

Utbildningsinfo

NTI TEKNIK på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Västerås

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik har ett innehåll och en inriktning med fokus på matematik, teknik och programmering. Dessutom ger vi kunskaper inom webbutveckling, programmering, dator- och nätverksteknik samt naturvetenskapliga ämnen. Det här är programmet för dig som vill bli civilingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, applikationsutvecklare eller arkitekt. Högkvalitativ teknisk utrustning som motsvarar branschens krav är en självklarhet! I årskurs två väljer du en av våra fördjupningar:

Fördjupning: SOFTWARE

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup-företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen.

Fördjupning: ENGINEERING

IT-kunskap som webb och programmering finns självklart som fördjupning även på Engineering. Samtidigt innebär kurserna här att du får behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på alla högskolor och universitet.

Mer om Teknikprogrammet och Informations- & medieteknik

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Exempel på framtida yrken

  • Civilingenjör
  • VR/AR-utvecklare
  • Forskare
  • Programmerare
  • Fysiker
  • Lärare
  • Systemutvecklare
  • Ekonom
  • Webbutvecklare

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Västerås

NTI Gymnasiet Västerås

Välkommen till NTI Gymnasiet i Västerås!

Bli redo för framtiden och dess behov genom NTI Gymnasiet i Västerås! Modern teknik, utveckling och forskning är vad som präglar skolans utbildningar. I positiva och trygga miljöer där du lär känna alla och får stora möjligheter till att påverka...


Läs mer om NTI Gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Västerås

Ingenjör Bååths gata 47
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: