Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26

Film

Elev som bygger radiostyrd bil

Om utbildningen

TE: INFORMATIONSTEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik har ett fokus på matematik, teknik och programmering. Dessutom får du kunskaper inom webbutveckling, dator- och nätverksteknik samt fler naturvetenskapliga ämnen. Det här är programmet för dig som vill bli civilingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, applikationsutvecklare eller arkitekt. Högkvalitativ teknisk utrustning som motsvarar branschens krav är en självklarhet!

Fördjupning: Software

Software: Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup-företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen.

Fördjupning: Engineering

IT-kunskap som webb och programmering finns självklart som fördjupning även på Engineering. Samtidigt innebär kurserna här att du får behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på alla högskolor och universitet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Västerås? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Västerås

Välkommen till NTI Gymnasiet i Västerås!

Tech och IT har blivit en allt viktigare del av människans liv. Denna utveckling ställer stora krav på samhället och organisationer att bistå med kompetens. Därför behövs du mer än någonsin för att kunna bemöta efterfrågan – vi är här...


Läs mer om NTI Gymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Västerås

Ingenjör Bååths gata 47
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Anonym

Värsta 3 åren i mitt liv. Lärare som inte bryr sig om en, små lokaler och trångt. Om du väljer skolan för esporten kan jag säga att det bara är till för att locka till elever. Esport rummet är som ett museum för eleverna. Välj inte skolan om du vill ha många vänner och en välkomnande miljö. Skulle inte ens önska mina 3 år till mitt värsta fiende!

Rektor Anders Kommentar:
Hej och tack för din recension. Det är tråkigt att du känner att dina år inte blivit som du tänkt dig, du får gärna kontakta skolan och ge din syn på det då det skiljer sig från hur vi uppfattar det. Jag tänker på att i alla undersökningar vi gjort både interna och från utomstående som Skolinspektionen eller kommunen, så är lärarna en av de sak...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Västerås? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer