Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: 16 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 207,5
    (Lägsta: 160) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-24
2019-10-26
2020-01-30
2020-04-23

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Karlstad 

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet är perfekt för dig som gillar matte och fysik, men efter avslutad utbildning kommer du att ha bred behörighet till vidare studier inom IT, till exempel IT-civilingenjörsutbildningar eller andra högskoleprogram samt ha goda kunskaper för att söka spännande IT-jobb.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier och arbete inom ett hett och eftertraktat område. Här får du möjlighet att utveckla din kreativitet och problemlösningsförmåga för att möta framtidens behov inom TECH. Nytt för läsåret 19/20 är att du som elev kommer erbjudas möjligheter till certifiering inom programmet.

Mer om programmet 

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Karlstad söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

På Teknikprogrammet får du en högskoleförberedande gymnasieexamen. 

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Karlstad

NTI Gymnasiet Karlstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Karlstad 

NTI Gymnasiet i Karlstad har en IT-profilerad gymnasieutbildning. Skolan har ett pedagogiskt arbetssätt som lever upp till de krav och förväntningar på kompetens som högskola och näringsliv ställer. Skolan har även ett målinriktat elevhälsoarbete.  NTI Gymnasiet i Karlstads vision är...


Läs mer om NTI Gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Karlstad

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer