Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 229,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 229,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet ger inte minst en möjlighet till mycket tid för fördjupning inom webb och programmering. Faktum är att våra teknikelever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier.

Fördjupning: Software

Software är för dig som är intresserad av programmering. Under utbildningen får du både grundläggande och fördjupade kunskaper inom programmering, som du har nytta av om du vill arbeta med det i framtiden. Fördjupningen har också tydliga kopplingar till vår ettåriga Gymnasieingenjörsutbildning, TE4, vilket gör att de elever som önskar bygga på teknikprogrammet med TE4 efter examen får en smidig övergång.

Fördjupning: Engineering

Här får du varierad träning i teknisk och matematisk problemlösning. Du får möjlighet att läsa matematik och andra teknikinriktade kurser på en hög nivå, exempelvis Matematik 5 och teknik specialisering. Primärt är fördjupningen till för dig som vill gå vidare till olika tekniska utbildningar på universitet eller högskola efter gymnasiet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Lund? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Lund
Sankt Lars väg 11
222 70 Lund

Tekniska utbildningar på NTI Gymnasiet i Lund

På NTI Gymnasiet i Lund får du goda förutsättningar för att lyckas i dina studier. Här erbjuds en kvalitativ utbildning med mycket kompetenta lärare och i nära samarbete med regionens näringsliv - till exempel med Microsoft i Staffanstorp. På vår...

Läs mer om NTI Gymnasiet Lund och visa alla program.

Sponsrad