Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Huddingegymnasiet, i Huddinge (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Kille som arbetar vid en dator

Teknikprogrammet på Huddingegymnasiet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en grund för vidare studier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Teknikprogrammet är för dig som är kreativ, nyfiken och har viljan till att lära dig nya saker.

Detta är programmet för dig som är intresserad av teknik och utveckling av teknik i ett hållbart samhälle. Det bygger på ett etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt. Utveckling av teknik sker ofta i projektarbetsform. Till din hjälp har du interaktiva och digitala medier för att presentera innehåll på både svenska och engelska.

Inriktning informations- och medieteknik

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av datorteknik och webb. Du kommer framför allt att lära dig mycket om datorkommunikation, programmering och webbutveckling.

Profil: Webbutveckling
Programfördjupning: Digitalt skapande 1, Gränssnittsdesign, Programmering 2, Elektronik och mikrodatateknik 1.

På Huddingegymnasiet vill vi utveckla våra elevers kreativitet, ingenjörskap och förståelse av tekniska utvecklingsprocesser genom en projektinriktad undervisning med mycket laborativt arbete som ger kunskaper och färdigheter i att samarbeta med andra.

Vill du läsa vidare till ingenjör?

Om du vill söka vidare till en civilingenjörsutbildning kan du välja kurserna Matematik 4 och Fysik 2 inom ramen för det individuella valet. Du kan också välja T4, en ettårig gymnasieingenjörsutbildning med minst tio veckors praktik.

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Efter Teknikprogrammet är du högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Matias
15 mar 2021
Bästa gymnasiet med bra lärare

HGY är en av få gymnasium som verkligen bryr sig om gemenskapen och kunskapen. Vart du än kommer ifrån är du behandlad väll lärare har inga favoriter utan alla blir bedömda lika...

Visa hela
Huddingegymnasiet
Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

Välkommen till Huddingegymnasiet På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs, vilket innebär en låg personalomsättning och en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan...

Läs mer om Huddingegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad