Välkommen till Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium – mer än en vanlig skola

Väsby Nya Gymnasium är en relativt liten och personlig gymnasieskola med ca 700 elever och 50 lärare. Skolans sex program med olika inriktningar rustar eleverna för framtidens arbetsmarknad. Genom samarbeten med näringsliv och universitet runt om i Sverige och Europa, får eleverna en tydlig koppling till världen utanför skolan.

Varför välja Väsby nya Gymnasium?

1. Engagerade, behöriga och skickliga lärare.
  2. Skola med öppna och ljusa lokaler. I skolan finns gym, dansstudio och multihall.
  3. Lunch lagas i vårt kök och varje dag kan du välja mellan flera maträtter.
  4. Stort elevhälsoteam. Vår speciallärare, kurator, skolsköterska och studievägledare finns på plats varje dag.
  5. Gemenskap. Stor "liten" skola. På VNG går cirka 700 elever.
  6. Samarbeten med universitet, högskolor, företag och idrottsföreningar.
  7. Valfrihet. Vi har ett stort utbud av valbara kurser, till alla program väljer du inriktning inför åk 2 och vi erbjuder fem olika moderna språk.

På VNG är lärarna behöriga, engagerade och kompetenta

Lärarna på VNG är behöriga, engagerade och kompetenta. Här finns sex förstelärare och en lektor. För att lyckas med studierna måste du vara motiverad att sätta dina egna mål och ta ansvar för ditt eget lärande. Med duktiga lärare är det mycket lättare och du blir inspirerad att nå dina mål.

Både teori och praktik

UF-företagande  - I kursen Entreprenörskap och företagande får du som elev möjlighet att under ett år starta och driva ett företag. Kursen ingår i ekonomiprogrammet och den kan även väljas av alla elever som individuellt val. Detta är en bra erfarenhet och flera VNG-elever har vunnit priser för sitt goda företagande.

Diplomerad gymnasieekonom - Skolans ekonomiprogram är en certifierad utbildning, vilket innebär att eleverna har möjlighet att, efter avslutad utbildning, bli en gymnasieekonom. Detta ger i sin tur stora möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet.

Forskningsresor - Varje år åker skolans naturelever på en forskningsresa. I Skottland har de gjort en fältstudie om ”Snowball Earth” som del av sitt gymnasiearbete. Detta projekt är ett samarbete med forskarskolan på Stockholms Universitet.

Föreläsningsserie - Varje termin hålls tre föreläsningar för de elever som vill veta lite mer om exempelvis entreprenörskap, privatekonomi, olika branscher och företag. De elever som deltar vid samtliga tre tillfällen får ett fint diplom att ta med i sitt framtida CV. Föreläsningarna är ett samarbete mellan det lokala företagarnätverket Väsby Promotion och VNG.

Praktik utomlands - På Hotell- och turismprogrammet ingår även praktik. Genom skolans samarbete med organisationer och skolor i Spanien finns möjlighet att göra sin praktik även där.

Nationell idrottsutbildning (NIU) - Hösten 2017 startades NIU med inriktning simning på VNG. Skolan samarbetar med VSS (Väsby Simsällskap) och ger elever som vill elitsatsa på sin simning möjlighet att kombinera detta med sina gymnasiestudier. Ansökan till denna inriktning görs på Simförbundets hemsida.

Lokal idrottsutbildning (LIU) - Hösten 2019 startar vi även LIU med inriktning fotboll i samarbete med BSK (Bollstanäs Sportklubb) samt innebandy i samarbete med Rotebro SK IBK. Ansökan till denna inriktning görs till resp. klubb.

Det runt omkring är också viktigt

För att du som elev ska ha de bästa förutsättningarna att lyckas med dina studier är det viktigt att du kan få det stöd du önskar. På VNG finns därför elevhälsan, ett team med skolsköterska, kurator, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare. Teamet finns för alla elever på skolan.

Moderna lokaler

Skolans nya lokaler invigdes 2011 och du som elev får vistas i en modern och inspirerande skola som har alla förutsättningar för att du ska trivas och kunna prestera så bra som möjligt med dina studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Väsby Nya Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Väsby Nya Gymnasium

Händelser

Öppet hus på VNG

Välkommen till Öppet Hus på Väsby Nya Gymnasium!

Här kommer du bland annat kunna:

• Träffa delar av vårt elevhälsoteam
  • Prata med studie- och yrkesvägledare
  • Möta våra lärare på samtliga program
  • Titta på skolans laborationssalar
  • Träffa våra elevambassadörer som även guidar runt på skolan

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-01-30    Tid:   18:00 - 19:30
Datum:   2019-05-09    Tid:   18:00 - 19:30

Video

Hur är det att vara elev på Väsby nya Gymnasium? Här får du en liten inblick i hur det är att vara elev på skolan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Väsby Nya Gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Love Almqvists Torg 1
194 77 Upplands Väsby

www.vasbygymnasium.se

För att beställa information från Väsby Nya Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.