Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Tumba Gymnasium
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 54 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 266,9
Lägsta: 180
Öppet hus: 2018-11-28

Utbildningsinfo

Informations- och medieteknik på Tumba GymnasiumInformations- och medieteknik på Tumba Gymnasium

På Teknikprogrammets inriktning Informations- och medieteknik får du lära dig allt om hur datorer fungerar samt läsa mycket matematik. Utbildningen gör att du blir högskolebehörig och kan välja att plugga vidare efter gymnasiet.

Teknikprogrammets innehåll

Alla produkter börjar med en idé, därför får du både möjlighet att vara kreativ på Tumba Gymnasium samtidigt som man ser till att du lär dig problemlösning. Det innebär att du får jobba både teoretiskt och praktiskt och du blir självständig i ditt arbete och som person av att gå utbildningen.

Idag finns det ett stort behov av datortekniker, designers och arkitekter som är duktiga på sitt jobb. Du har många val om du väljer att läsa vidare efter Teknikprogrammet eftersom det gör dig högskolebehörig.

Inriktning Informations- och medieteknik

Du får läsa mycket matematik på inriktningen samt lära dig allt om hur en dator fungerar. Du får till exempel skapa hemsidor, göra felsökning på datorer, byta ut delar och koppla nätverk. Som elev på Informations- och medieteknik erbjuds du också kursen CISCO som gör att du får ett certifikat som kan vara en fördel när du ska söka jobb. Efter att ha gått inriktningen för att läsa vidare och jobba som till exempel programutvecklare, systemvetare och civilingenjör.

Gymnasieingenjör i mjukvarudesign

Efter att du har gått Teknikprogrammet kan du välja att bli gymnasieingenjör i mjukvarudesign genom att fortsätta studera ett fjärde år. Det är brist på ingenjörer, så utbildningen är anpassad efter de behov som finns just nu på arbetsmarknaden. Du får därmed goda framtidsutsikter om du väljer att läsa ett fjärde år. Under tio veckors tid gör du praktik och efter utbildningen är du redo att arbeta med utveckling av appar och design av mobil- och webbgränssnitt.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till programmet måste du ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, fysik, kemi, biologi och minst sex ämnen till.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

Tumba Gymnasium satsar hårt och vill mycket. Skolan erbjuder en mängd olika inriktningar som väntar på ditt val. Vill du ha ett yrke så att du kan börja jobba direkt efter skolan? Vill du satsa på idrott? Vill du ta...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
Det finns inga recensioner än.

Skolrecensioner
          (4,2)
Baseras på 10 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: