Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Informations- och medieteknik på Tumba Gymnasium

Detta är ett högskoleförberedande program för dig som är kreativ och gillar att lösa problem! Vi har god stämning i klasserna och vi hjälper varandra att lära och utvecklas och vi har kul under tiden. Du möts av engagerade och tillgängliga lärare som finns här för din skull.

Ett kreativt val - Allt börjar med en idé

Vad har en dator, en stol och ett hus gemensamt? Alla började som en idé! Därför uppmuntrar vi kreativitet och du får många tillfällen att träna dig i problemlösning. Under lektionerna varvas teori med praktik, så att du får prova på de saker du läser om i kursböckerna. Detta gör att du under dina år hos oss blir allt mer självständig i ditt arbete och som person.

Eftertraktad kunskap - Arbetsmarknaden väntar på dig

Arbetsmarknaden skriker efter duktiga datortekniker, arkitekter och designers, så passa på att skaffa dig en bra utbildning som öppnar många dörrar när du ska söka till högskola eller universitet. Vi har tre inriktningar: Design- och produktutveckling, Informations- och medieteknik samt Samhällsbyggande och miljö. Vilken passar dig bäst? Valet är ditt!

Många öppna dörrar

Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för vidare studier och jobb som bland annat systemvetare, programutvecklare eller civilingenjör och mycket mer.

Hos oss kommer du att läsa mycket matematik, vilket kommer att ge dig kunskaper och färdigheter som du kommer att ha nytta av och tillämpa i flera andra ämnen.

Lär dig teknik!

Du får lära dig hur en dator fungerar inifrån och ut. Våra elever får bland annat skapa moderna hemsidor, felsöka datorer, byta ut delar och koppla nätverk.

Vi kan även erbjuda dig kursen CISCO, som ger dig certifikat och den där lilla extra fördelen när det är dags för dig att söka jobb.

Framtiden

Många av våra elever fortsätter vidare till högskola och universitet efter sin tid hos oss. Vissa har till och med fått jobb direkt efter studenten men väljer att kombinera jobb och fortsatta studier.

Gymnasieingenjör: Fjärde tekniskt år - T4

Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. IT-branschen har redan kontaktat oss och bett om er. Genom att gå ett fjärde tekniskt år blir gymnasieingenjör. Det ger dig samma attraktionsvärde som förra generationens gymnasieingenjörer, men dagens utbildning är mer modern och anpassad efter arbetsmarknaden.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad