Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Johanneberg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 290 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 277,5
    (medelvärde: 304,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-04
2022-01-20
Dator med kod på

Om utbildningen

TE: INFORMATIONSTEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik lär dig att gå från idé till färdig produkt. Den röda tråden på vårt teknikprogram är problemlösning, programmering och innovation. Med våra tre fördjupningar ger vi dig möjligheten till en behörighet som passar dina framtidsplaner, oavsett om det är teknisk högskola, universitet eller vårt gymnasieingenjörsprogram.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för en framtid inom mjukvaruutvecklingsbranschen – en bransch som skriker efter arbetskraft.

Fördjupning: Engineering

Denna fördjupning är för dig som vill djupdyka i tech och IT för att kunna läsa vidare till ingenjör på t. ex. Chalmers. Du får gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning samt kan testa alla dina idéer och konstruktioner i vårt fullt utrustade Makerspace. Samtidigt innebär fördjupningen att du blir behörig till alla ingenjörsutbildningar.

Fördjupning: Science

Vill du kombinera naturvetenskap med ditt IT- och techintresse för att lösa framtidens problem? Med kurser som matematik, kemi, biologi och fysik blir du riktigt vass på att förstå hur allt hänger ihop och du kommer att lösa både små och stora naturvetenskapliga problem. Utbildningen innebär också att du får en bred behörighet så att du kan läsa vidare till civilingenjör, läkare och utbildningar inom biotech.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Johanneberg

NTI Gymnasiet Johanneberg – en skola i världsklass

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, design och pedagogisk...


Läs mer om NTI Gymnasiet Johanneberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Johanneberg

Origovägen 4
412 58 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 19 recensioner.

Galet nöjd elev
Det är inte för inget som IT-Gymnasiet har ett så bra rykte bland Gymnasierna i Göteborg, till och med i Sverige. Jag har aldrig träffat så engagerade, glada lärare och elever som gör att varje dag blir en härlig upplevelse. Oavsett om man gillar sport, teknik eller spel finns det en plats för dig här och man känner sig alltid välkommen. Skolans...
Visa hela
Ibrahim
På IT-Gymnasiet har jag fått lära känna en massa ambitiösa lärare som har stött mig under de hela tre åren på gymnasiet. Undervisningarna är roliga och informativa.
Jonathan
Bästa skolan med grym gemenskap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 19 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer