Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 301,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 301,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik lär dig att gå från idé till färdig produkt. Den röda tråden på vårt teknikprogram är problemlösning, programmering och innovation. Med våra tre fördjupningar ger vi dig möjligheten till en behörighet som passar dina framtidsplaner, oavsett om det är teknisk högskola, universitet eller vårt gymnasieingenjörsprogram.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för en framtid inom mjukvaruutvecklingsbranschen – en bransch som skriker efter arbetskraft.

Fördjupning: Engineering

Denna fördjupning är för dig som vill djupdyka i tech och IT för att kunna läsa vidare till ingenjör på t. ex. Chalmers. Du får gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning samt kan testa alla dina idéer och konstruktioner i vårt fullt utrustade Makerspace. Samtidigt innebär fördjupningen att du blir behörig till alla ingenjörsutbildningar.

Fördjupning: Science

Vill du kombinera naturvetenskap med ditt IT- och techintresse för att lösa framtidens problem? Med kurser som matematik, kemi, biologi och fysik blir du riktigt vass på att förstå hur allt hänger ihop och du kommer att lösa både små och stora naturvetenskapliga problem. Utbildningen innebär också att du får en bred behörighet så att du kan läsa vidare till civilingenjör, läkare och utbildningar inom biotech.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
NTI Gymnasiet Johanneberg
Origovägen 4
412 58 Göteborg

NTI Gymnasiet Johanneberg – en skola i världsklass

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, design och pedagogisk...

Läs mer om NTI Gymnasiet Johanneberg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 22 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Adam Dahlberg
18 okt 2022
Perfekta skolan för mig!

För mig har den här skolan varit helt fantastisk! Nu går jag i årskurs 3, och har haft de tre bästa åren av mitt liv här! Eleverna är grymma, motiverade och tar faktiskt skolan ...

Visa hela
5/5
Nöjd elev
23 apr 2022
NTI Johanneberg <3

En intim skola med fantastiska lärare. Mycket resurser för teknik-, el-, eller design-intresserade.

5/5
Joshua
21 apr 2022
Bästa skolan för dig som är teknikintresserad

Jag har växt mycket både som människa och kunskapsmässigt de 3 åren jag gick på NTI. Majoriteten av lärarna är engagerade, men det viktigaste för mig var att mina kompisar var l...

Visa hela
Sponsrad