Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 266,3) * statistik från 2019/20

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Ystad gymnasiet

Inriktningen Informations- och medieteknik på Ystad Gymnasium

Genom att läsa Teknikprogrammet får du en utmärkt grund för att fortsätta med högskolestudier efter gymnasiet, främst inom områdena inom teknik och IT. Teknikprogrammet ger även behörighet till flertalet andra kvalificerade utbildningar inom områden som exempelvis ekonomi, design och arkitektur.

Vi erbjuder två olika inriktningar:

  • Design och produktutveckling - På inriktning Design och produktutveckling kan du läsa fördjupande kurser i CAD, design samt konstruktion.
  • Informations- och medieteknik - Inriktningen Informations- och medieteknik ger dig möjlighet att fördjupa dig inom programmering, webbutveckling och digitalt skapande.

Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier

Som elev på Teknikprogrammet får du en utmärkt grund för att kunna plugga vidare på mängder av olika eftergymnasiala utbildningar. Teknikprogrammet vänder sig till både tjejer och killar och är ett givet val för dig som vill vara med och påverka och utveckla vår framtid. Du har även möjlighet att fortsätta dina studier med att läsa ett fjärde år och bli Gymnasieingenjör inom Produktionsteknik efter dina tre år på Teknikprogrammet.

Dina möjligheter efter Teknikprogrammet

Programmet gör det möjligt för dig att söka yrken som till exempel:

• Civilingenjör
• Arkitekt
• Programmerare
• Tekniker
• Flygledare
• Energirådgivare
• Produktutvecklare
• Webbdesigner
• Sjökapten
• Polis
• Pilot
• Forskare
• Lärare

Arbeta med den senaste tekniken

På Ystad Gymnasium får du tillgång till en av de bästa modellverkstäderna i Sverige. Du får använda professionella maskiner och CAD/CAM programvara för utveckling av uppfinningar och jobba med den senaste och modernaste tekniken som finns på marknaden när det kommer till modellering, design och tillverkning av prototyper. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieingenjör Produktionsteknik T4

Gymnasieingenjör Sydskånska gymnasietBli gymnasieingenjör genom att läsa ett fjärde teknikår

Hösten 2015 startar Sydskånska gymnasiet en utbildning som gör att du kan bli examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. Utbildningen sker i samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna. Med tanke på de behov som finns för kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn ligger utbildningen helt rätt i tiden.

I din utbildning kombineras teoretiska studier med företagsanpassad praktik och arbetsformerna har inslag av entreprenöriella projekt och olika case där du jobbar med problemlösningar. På det här sättet får du goda framtidsmöjligheter. Efter utbildningen kan du även tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier lättare och är mer attraktiv för arbetsmarknaden.

Utbildningen kommer ges med en profil mot Produktionsteknik och under en tredjedel av utbildningen får du möjlighet att vara ute på en arbetsplats som har en koppling till profilen. För att ha behörighet att söka till gymnasieingenjörsutbildningen ska du ha en gymnasieexamen från Teknikprogrammet och du får vara max 22 år gammal när du ansöker. Urval sker utifrån jämförelsetal i examen från teknikprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: