Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Ystad Gymnasium, i Ystad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 253,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 253,9)
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Inriktningen Informations- och medieteknik på Ystad Gymnasium

Teknik hittar du överallt i samhället. I varje telefon finns applikationer som någon designat och bakom varje vardagsföremål finns människor som lagt ner många arbetstimmar. Om några år kan det vara du som tar fram en ny design eller kod. Tillsammans med oss formar du din egen utbildning och framtid.

På teknikprogrammet väljer du mellan två olika inriktningar: Design och produktutveckling och Informations- och medieteknik. Mer information hittar du på vår hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Gymnasieingenjör Produktionsteknik T4

Bli gymnasieingenjör genom att läsa ett fjärde teknikår

Hösten 2015 startar Sydskånska gymnasiet en utbildning som gör att du kan bli examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. Utbildningen sker i samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna. Med tanke på de behov som finns för kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn ligger utbildningen helt rätt i tiden.

I din utbildning kombineras teoretiska studier med företagsanpassad praktik och arbetsformerna har inslag av entreprenöriella projekt och olika case där du jobbar med problemlösningar. På det här sättet får du goda framtidsmöjligheter. Efter utbildningen kan du även tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier lättare och är mer attraktiv för arbetsmarknaden.

Utbildningen kommer ges med en profil mot Produktionsteknik och under en tredjedel av utbildningen får du möjlighet att vara ute på en arbetsplats som har en koppling till profilen. För att ha behörighet att söka till gymnasieingenjörsutbildningen ska du ha en gymnasieexamen från Teknikprogrammet och du får vara max 22 år gammal när du ansöker. Urval sker utifrån jämförelsetal i examen från teknikprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ali
29 nov 2023

Först när jag valde teknik visste jag inte vilka typer av människor jag skulle hamna med men det visade sig att alla var vänliga och skämtsam med varandra.

3/5
Peter
30 maj 2022
Rekommenderar till alla som intresserade av matte och programmering

Programmet innehåller allt man behöver veta för att plugga vidare på högskola med matte eller programmering inriktning. Bra och trevliga lärare. Skolan är bra med god lunch.

5/5
Alejandro
14 jan 2022

Bra skola med bra lärare med vissa undantag

Ystad Gymnasium
Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...

Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad