Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Människa och samhälle i samspel

Det här programmet är en utbildning för dig som vill förbereda dig för att läsa vidare på högskola och universitet inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet ger dig kunskaper om hur vårt samhälle fungerar och hur det kan se ut i andra länder. Du får lära dig att förstå samspelet mellan människor och mellan människa och samhälle. På programmet lär du dig att kritiskt kunna granska och analysera.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig förutsättningar att utveckla ett tvärvetenskapligt förhållningssätt, eftersom du arbetar i större teman med flera ämnen inblandade. Programmet ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att tolka, skriva och argumentera. Du tränar även din förmåga att söka information, bearbeta den och göra ett urval.

På samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig att titta på händelser omkring dig på ett mer medvetet sätt, vilket lär dig att bli en kritiskt tänkande samhällsmedborgare. Du använder dig av moderna digitala verktyg och medier för att kunna presentera kunskaperna.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Du som väljer samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation får, förutom fördjupade kunskaper i samhällsvetenskapliga ämnen, lära dig att arbeta med olika medietekniker som foto, film/TV, digital bildbehandling, ljudproduktion och journalistik.

I samtliga mediekurser får du tillgång till modern teknisk utrustning. Du får också lära dig hur du bäst sprider ett budskap från idé till färdig produkt på ett intresseväckande sätt. Som elev hos oss får du studera journalistik, information och reklam samt utveckla kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer, såväl praktiskt som teoretiskt. Inriktningen ger dig möjlighet att ta reda på hur media påverkar människor, hur åsikter formas och varför omvärlden uppfattas som den gör.

Efter utbildningen

Inriktningen medier, information och kommunikation ger dig en bred behörighet för att studera vidare på högskola och universitet. Den ger dig också en bra grund att stå på i ditt framtida yrkesliv inom mediavärlden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad