Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Människa och samhälle i samspel

Är du intresserad av hur människan och samhället fungerar? Vill du lära dig mer om politik, media eller psykologi? Då kan samhällsvetenskapsprogrammet vara rätt val för dig.

Det här lär du dig på samhällsvetenskapsprogrammet

Du lär dig om hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien.

Du studerar människan både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Du studerar också det svenska och utländska samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. Du får reflektera över frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

På programmet utvecklar du ett vetenskapligt förhållningssätt där du lär dig att avgöra om påståenden är grundade på fakta och urskilja värderingar i olika typer av källor. Du söker, sorterar och bearbetar information med källkritiska metoder.

Du utvecklar din förmåga att samarbeta, vara kreativ, arbeta självständigt, ta ansvar, se möjligheter, ta initiativ och omsätta idéer till praktisk handling.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Du lär dig om mediernas roll i samhället, medieteknik, journalistik, information, reklam och interaktiva kommunikationsformer. Du studerar hur medier påverkar människors åsikter och omvärldsuppfattning. Du lär dig hur användande av medieteknik kan förmedla budskap på ett intresseväckande sätt, både praktiskt och i teorin. Du har tillgång till modern teknisk utrustning. Du kommer bland annat att få lära dig hur du bäst sprider ett budskap från idé till färdig produkt på ett intresseväckande sätt.

Inriktningen medier, information och kommunikation ger dig en bred behörighet för att studera vidare på högskola och universitet. Oavsett vilket jobb inom media du tänker dig i framtiden är en samhällsvetenskaplig grund viktig.

Det här kan du jobba med i framtiden

  • Kommunikatör
  • Fotograf
  • Grafisk formgivare
  • Redigerare/filmklippare
  • Regissör
  • PR-ansvarig
  • Journalist
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad