Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning media

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning media, information och kommunikation utvecklar din kreativitet, din kommunikationsförmåga och möjligheter att omsätta idéer till praktisk handling.

Föredrar du kreativt arbete och eget ansvar? Funderar du på ett arbete inom marknadsföring, media eller rörlig bild? Då är detta en inriktning som passar dig.

Vi arbetar med poddar, film, fotografering och magasin. Dina teoretiska kunskaper tillämpar du praktiskt, från idé till publicerad produktion.

Du lär dig förstå och använda bild, text och ljud som ett redskap för att berätta historier och förmedla budskap till en bestämda målgrupper. Vi skriver manus och produktionsplan, redigerar foto och film och arbetar med layout och grafisk design. Exempel på kursmoment är kortfilmer, poddar, logotype-design, magasin och förpackningsdesign. Du får lära dig Adobe-program som Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign och After Effects.

Samhällsprogrammet med inriktning media, information och kommunikation ger dig en bred bas att söka vidare på. Du får under din tid på Sundsgymnasiet möjligheten att utveckla din kreativitet och kommunikationsförmåga vilket gör det möjligt att omsätta idéer till praktisk handling. Du kan exempelvis söka dig vidare inom områden som journalistik, grafisk design, film eller foto efter utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad