Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

SG/Broby
Programinformation
Sunne
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 243,0) * statistik från 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

medierkommunikation
Samhällsvetenskapsprogrammet på Sunne Gymnasieskola/Broby

På SG/Broby lovar vi att göra vårt yttersta för att du ska ha de bästa möjligheterna och ett helt knippe med nycklar till framtiden. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du behörigheter och kunskaper för högskolestudier inom ett mycket brett samhällsvetenskapligt område.

Första året på samhällsprogrammet läser du framförallt flertalet av de gymnasiegemensamma ämnena. Till år två har eleven valt sin inriktning och kommer att studera ämnen specifika för sin inriktning. I årskurs två har du också möjlighet att få ta del av skolans internationella utbyten. Sista året på samhällsvetenskapsprogrammet är mycket präglat av inriktningarnas ämnen, men du läser också ämnen som du själv vill fördjupa dig i samt gymnasiearbetet som kommer att präglas av samhällsprogrammets examensmål.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Medier, information och kommunikation vänder sig till dig som vill få fördjupade kunskaper om mediernas roll i samhället och hur vi påverkas av den information som vi exponeras för.

Arbeta med bild, ljud och text

Utbildningen är både teoretisk och teknisk och du som elev får testa på en rad olika tekniker inom medieproduktion. Du kommer att utveckla förmågan att använda språket som kommunikationsmedel men även få möjlighet att testa på olika tekniker för att arbeta med bild, ljud och text som kommunikationsmedel.

Jobba inom media

Efter utbildningen kommer du att ha prövat på en rad olika informationstekniker och verktyg som ska utveckla förmågan att kommunicera och förmedla budskap. Utbildningen passar dig som är intresserad av en framtid inom media. Efter utbildningen kan du jobba som journalist, kommunikatör eller fotograf. Kurser som ingår i utbildningen:

  • Journalistik, reklam och information
  • Medieproduktion
  • Medier, samhälle och kommunikation

Många möjligheter på Samhällsprogrammet

Samhällsprogrammet på SG/Broby ger dig många möjligheter som elev att få olika erfarenheter. Bland annat så har skolan ett samarbete med skolor i Italien och Tyskland, och du som elev har möjligheten att delta i dessa samarbeten för att lära dig mer om hur skolan och undervisningen bedrivs i de länderna. Du får även chansen att driva ett UF-företag under ett läsår, vilket innebär att du startar, driver och avvecklar ett företag under skoltid, vilket beskrivs av andra elever som ett roligt och lärorikt projekt. 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering

Idrott och hälsa

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

SG/Broby

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...


Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Kontaktuppgifter till SG/Broby

SG/Broby

Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

 Visa telefonnummer
www.sgbroby.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från SG/Broby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till SG/Broby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information