Odengymnasiet, Örnsberg

Varför Odengymnasiet?

Vi är en liten gymnasieskola nära belägen vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Vår skola genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. Vi har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och en nyinredd frisörsalong samt en stylistsal. Vi äter vår lunch i vår egen matsal och har idrott i en modern idrottssal i Liljeholmen. Om du behöver mer stöd eller vill plugga lite extra så har vi öppet varje dag i vår lärstudio där en lärare alltid finns behjälplig.

Vi har Hantverksprogrammet inriktning Frisör-, Barberare- och makeupstylist,  Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation, Samhällsvetenskapliga programmet inriktning Samhällsvetenskap, Teknikprogrammet inriktning Teknikvetenskap samt Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik. Vi erbjuder även Introduktionsprogram, Programinriktat val och Yrkesintroduktion.

Lärarna på Odengymnasiet är mycket yrkesskickliga och anpassar undervisningen efter just dina behov och förutsättningar så att du ska kunna få den hjälp och det stöd du är i behov av. Undervisningen ska vara meningsfull, begriplig och hanterbar och det är våra lärare bra på. Alla elever har också en egen mentor som stöttar dig genom din skolgång.

Vi har dessutom ett närvarande elevhälsoteam på skolan som består av kurator, specialpedagog, skolsköterska och studie – och yrkesvägledare. De arbetar nära lärare och elever i syfte att alla ska kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Odengymnasiet är en skola både för dig som vill studera vidare på högskolan och för dig som vill gå ett mer praktiskt program med sikte på jobb som frisör- stylist eller barberare.

Pedagogisk modell

På Odengymnasiet arbetar vi efter en gemensam pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av en gemensam lektionsstruktur och gemensam syn på lärande. Odengymnasiet satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål. Vi har trygghetsgrupp och en väl fungerade elevdelaktighet i vår skola.

Odengymnasiet har höga ambitioner och vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns ett högt engagemang från lärare och all personal och våra nuvarande elever som vill att DU som kommer till oss i årskurs 1 ska trivas och må bra för att nå DINA mål med studierna. Vi hjälps åt och på skolan finns alltid någon att fråga om hjälp. Du förväntas också hjälpa dina kompisar och bidra till Odengymnasieandan som präglas av vänlighet och empati.

Utvecklas i din takt

Som skola ser Odengymnasiet det som sitt främsta uppdrag att förstå på vilken nivå du befinner dig idag och vilka färdigheter och vilka förmågor du vill utveckla så att du kan få en kul och intressant gymnasietid, nå dina mål och hitta din roll på framtidens arbetsmarknad. Lärarkollegiet är väl sammansvetsat och samarbetar för att på bästa sätt hjälpa dig som elev att nå dit du vill. Vi arbetar med kartläggningar av olika slag för att stödja din kunskapsutveckling och vi har digitala hjälpmedel såsom ILT, Kartläggaren, Stava Rex, Spell Right.

Historia om Odengymnasiet

Odengymnasiet startade med sin första årskull läsåret 2012/2013 som en avknoppning av Värmdö Tekniska Gymnasium. De första åren låg skolan vid Odenplan och Sveaplan  men är sedan 2018 belägen i Hägersten.

Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Odengymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Odengymnasiet

Galbayar och Anton läser på Odengymnasiet

Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer.

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet!

Odengymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Odengymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,7

❤️❤️❤️
Våran rektor Malin och btr rektor inte bara våra rektorer utan våra kompisar. Det är en liten skola som gör att det känns som en familj. Här får man all hjälp man behöver.
stofi
Skolan är liten och det gör att eleverna får möjlighet till mer hjälp. Alla som går min klass är snälla och när vi har lektioner så är alla fokuserade. Min mentor är bäst och han är hjälpsam.
Maria
det är en bra skola, undervisningen är bra och lärarna är mycket trevliga och hjälper dig mycket. du får den hjälp du behöver och om du behöver extra hjälp får du det. Miljön på skolan är bra och det är en ganska liten skola vilket är positivt för då lär man känna typ alla på skolan.

Forum om Odengymnasiet

Här kan du ställa frågor om Odengymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga
Skolrecensioner

För att få mer information från Odengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga