Odengymnasiet

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Odengymnasiet

Odengymnasiet, Örnsberg 

Varför Odengymnasiet?

Vi är en liten gymnasieskola nära belägen vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Vår skola genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. Vi har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och en nyinredd frisörsalong samt en stylistsal. Vi äter lunch i vår egen matsal och har idrott i en modern idrottssal i Liljeholmen. Om du behöver mer stöd eller vill plugga lite extra så har vi öppet varje dag i vår lärstudio där en lärare alltid finns behjälplig.

Vi har Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, Barberare och Makeupstylist,  Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation, Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap, Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap samt Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik. Vi erbjuder även Introduktionsprogram, Programinriktat val och Yrkesintroduktion.

Lärarna på Odengymnasiet är mycket yrkesskickliga och anpassar undervisningen efter just dina behov och förutsättningar så att du ska kunna få den hjälp och det stöd du är i behov av. Undervisningen ska vara meningsfull, begriplig och hanterbar och det är våra lärare bra på. Alla elever har också en egen mentor som stöttar dig genom din skolgång.

Vi har dessutom ett närvarande elevhälsoteam på skolan som består av kurator, specialpedagog, skolsköterska och studie – och yrkesvägledare. De arbetar nära lärare och elever i syfte att alla ska kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Odengymnasiet är en skola både för dig som vill studera vidare på högskola/universitet och för dig som vill gå ett mer praktiskt program med sikte på jobb som frisör, stylist eller barberare.  

Pedagogisk modell

På Odengymnasiet arbetar vi efter en gemensam pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av en gemensam lektionsstruktur och gemensam syn på lärande. Odengymnasiet satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål. Vi har en trygghetsgrupp och en väl fungerade elevdelaktighet i vår skola. 

Odengymnasiet har höga ambitioner och vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns ett högt engagemang från lärare och personal samt våra nuvarande elever som vill att DU som kommer till oss i årskurs 1 ska trivas och må bra för att nå DINA mål med studierna. Vi hjälps åt och på skolan finns alltid någon att fråga om hjälp. Du förväntas också hjälpa dina kompisar och bidra till Odengymnasieandan som präglas av vänlighet och empati. 

Utvecklas i din takt 

Som skola ser Odengymnasiet det som sitt främsta uppdrag att förstå på vilken nivå du befinner dig idag och vilka färdigheter och vilka förmågor du vill utveckla så att du kan få en kul och intressant gymnasietid, nå dina mål och hitta din roll på framtidens arbetsmarknad. Lärarkollegiet är väl sammansvetsat och samarbetar för att på bästa sätt hjälpa dig som elev att nå dit du vill. Vi arbetar med kartläggningar av olika slag för att stödja din kunskapsutveckling och vi har digitala hjälpmedel såsom ILT, Kartläggaren, Stava Rex och Spell Right. 

Historia om Odengymnasiet

Odengymnasiet startade med sin första årskull läsåret 2012/2013 som en avknoppning av Värmdö Tekniska Gymnasium. De första åren låg skolan vid Odenplan och Sveaplan men är sedan 2018 belägen i Hägersten.

Välkommen!


Är du intresserad och vill veta mer om Odengymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Odengymnasiet

Huvudman

Värmdö Tekniska Utbildningar Aktiebolag, VTU

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

3 gymnasieskolor

Program

Reportage

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 

Sociala medier


Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Odengymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2022/23

Antal elever per lärare 2022/23

Odengymnasiet
 56,7%
Odengymnasiet 12,4

Antal elever på skolan år 2022/23: cirka 210


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Hantverksprogrammet

10,8 71,4
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 20 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng 10,8 2020/21
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år 71,4 2017/18
Antagningspoäng medel 151,7 2023
Lägsta antagningspoäng 112,5 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet

12,6 68,8 65,0
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 30 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng 12,6 2021/22
Andel behöriga till högskola 68,8 2021/22
Andel med examen inom 3 år 65,0 2016/17
Antagningspoäng medel 198,3 2023
Lägsta antagningspoäng 165,0 2023

Teknikprogrammet

12,5 80,0 57,1
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 30 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng 12,5 14,6 2021/22
Andel behöriga till högskola 80,0 90,5 2021/22
Andel med examen inom 3 år 57,1 80,3 2017/18
Antagningspoäng medel 205,0 2023
Lägsta antagningspoäng 160,0 2023
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Odengymnasiet

Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

Tel: 08-400 289 91
odengymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,6

Baseras på 37 recensioner
Skriv en recension
3/5
Sadik
01 sep 2022
Ganska bra skola.

Skolan är bra och har bra lärare, speciellt frisör och stylistlärarna.

4/5
Samsam elever
01 sep 2022
Samsam linje och allmänt

jag tycker att skolan utvecklas dagligen båda lärarna och eleverna. jag tycker att lärarna delar upp lektionerna bra och gör det väldigt intressant. lärarna är rättvisa och ...

Visa hela
1/5
EG
01 sep 2022
Förändring i skolan behöves!

Det behöves mycket förändring i skolan, mer rutin i skolan behöves! lärare som byts ut varje termin/år! Maten i skolan är ingen höjdare!

Sponsrad