Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Odengymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Odengymnasiet

Introduktionsprogrammen på Odengymnasiet

Om du inte har kommit upp i de poäng som krävs för att komma in på de nationella programmen finns det möjlighet att söka till Odengymnasiet via ett Introduktionsprogram - Programinriktat val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ samt Språkintroduktion.

Programinriktat val

Programinriktat val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt program, antigen ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program. För att kunna bli antagen behöver du ha sex godkända betyg inklusive svenska/svenska som andraspråk samt matematik och/eller engelska.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till ungdomar som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Eleverna ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dem att etablera sig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ

Det här är en individuellt utformad utbildning som kan pågå i mer än ett år för dig som inte är behörig till ett yrkesprogram. Du läser de grundskoleämnen som krävs för behörighet och kan även innehålla praktik och gymnasieämnen. Efter att ha läst individuellt alternativ ska du kunna gå vidare till antingen yrkesintroduktion, arbetsmarknaden eller annan fortsatt utbildning.

Språkintroduktion

Språkintroduktion riktar sig till dig som nyligen anlänt till Sverige och behöver mer träning i det svenska språket för att kunna nå målen i svenska som andraspråk. Utbildningen kan även innehålla ämnen från grundskolan som behövs för behörighet samt gymnasiekurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammen kan leda till yrkesexamen och jobb eller behörighet till utbildningar som i sin tur leder till en yrkesexamen eller högskoleförberedande examen. Läs mer om de olika inriktningarna ovan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Odengymnasiet
Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

Odengymnasiet, Örnsberg 

Odengymnasiet välkomnar dig till en atmosfär där du kommer att känna dig hemma från första dagen. Skolan erbjuder tre nationella gymnasieprogram varav två är högskoleförberedande och ett yrkesförberedande. För dig som saknar behörighet finns Introduktionsprogram.  På skolan arbetar yrkesskickliga och engagerade lärare för att vägleda dig genom...

Läs mer om Odengymnasiet och visa alla program.

Sponsrad