Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Odengymnasiet
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet på Odengymnasiet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammen på Odengymnasiet

Om du inte har kommit upp i de poäng som krävs för att komma in på de nationella programmen finns det möjlighet att söka till Odengymnasiet via ett Introduktionsprogram - Programinriktat val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ samt Språkintroduktion.

Programinriktat val

Programinriktat val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt program, antigen ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program. För att kunna bli antagen behöver du ha sex godkända betyg inklusive svenska/svenska som andraspråk samt matematik och/eller engelska.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till ungdomar som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Eleverna ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dem att etablera sig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ

Det här är en individuellt utformad utbildning som kan pågå i mer än ett år för dig som inte är behörig till ett yrkesprogram. Du läser de grundskoleämnen som krävs för behörighet och kan även innehålla praktik och gymnasieämnen. Efter att ha läst individuellt alternativ ska du kunna gå vidare till antingen yrkesintroduktion, arbetsmarknaden eller annan fortsatt utbildning.

Språkintroduktion

Språkintroduktion riktar sig till dig som nyligen anlänt till Sverige och behöver mer träning i det svenska språket för att kunna nå målen i svenska som andraspråk. Utbildningen kan även innehålla ämnen från grundskolan som behövs för behörighet samt gymnasiekurser.

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammen kan leda till yrkesexamen och jobb eller behörighet till utbildningar som i sin tur leder till en yrkesexamen eller högskoleförberedande examen. Läs mer om de olika inriktningarna ovan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Odengymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Läs mer Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Odengymnasiet

Odengymnasiet-Stockholm

Odengymnasiet – skolan som passar dig!

Nytt namn och nya fräscha lokaler! Odengymnasiet (tidigare Odenplansgymnasiet) flyttade vid årsskiftet 17/18 till nya lokaler med en nyinredd frisörsalong och stylistsal strax utanför tullarna.  Gå din gymnasieutbildning i fräscha lokaler på Instrumentvägen 31 i Hägersten, vid tunnelbanestation Örnsberg som ligger...


Läs mer om Odengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Odengymnasiet

Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

 Visa telefonnummer
odengymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Odengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Mariam och Osama på Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Läs mer