Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion

Ystad Gymnasium, i Ystad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion

Bli behörig till gymnasiet genom att läsa introduktionsprogram på Ystad Gymnasium

Om du inte har behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, men gärna vill ha, ger introduktionsprogrammen dig ett par olika vägar att gå. De här programmen fungerar som en fortsättning på din grundskola och förbereder dig inför det gymnasieprogram du siktar på. Ibland kan praktik på ett gymnasieprogram eller på en arbetsplats ingå. På Ystad Gymnasium kan du välja mellan språkintroduktion, programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och individuellt alternativ anpassat. Ditt behov avgör vilket program som passar dig bäst och vi gör alltid en planering av ditt program tillsammans med dig, en individuell studieplan. Efter studier på ett introduktionsprogram kan du söka vidare till ett nationellt gymnasieprogram, studera via vuxenutbildning, folkhögskola eller gå vidare ut i arbetslivet.

YRKESINTRODUKTION (IMYRK)

Om du saknar behörighet för att komma in på ett nationellt yrkesprogram kan yrkesintroduktion vara din väg direkt ut i arbetslivet eller din väg till gymnasiala studier på gymnasium, folkhögskola eller via vuxenutbildning. Yrkesintroduktion är en praktisk utbildning där kurser som ger behörighet varvas med gymnasiala studier. När du kommer hit skapar vi en individuell studieplan utifrån dina behov och mål. Här får du en yrkesinriktad utbildning med grundläggande kunskaper. Antingen läser du in din behörighet på ett år och går sedan vidare till ett nationellt yrkesprogram eller väljer att läsa programmet i tre år mot ett studiebevis. De olika inriktningarna hittar du här nedanför och vill du veta mer om ett eller flera av dem, finns de på vår hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Gymnasieförberedande program.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Hiba Alahmed
31 maj 2022
Bra skolan och snälla lärare

Tack för allt mina lärare Nazi Moradi , Åsa Klamming , Kamonlak Sällberg!

4/5
Anonym
31 maj 2022
En utbildning som leder till jobb

Jag började 2019 på Yrk-Vo och jag tycker att det är en bra skola och ett bra program för de som har missat några betyg från grundskolan. Vissa lärare är bra och vissa som är in...

Visa hela
Ystad Gymnasium
Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...

Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad