Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogrammet

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Gullmarsgymnasiet 

De fem Introduktionsprogrammen ger obehöriga elever nya möjligheter. Via ett introduktionsprogram kan du bli behörig till ett nationellt program, förberedas för arbetsmarknaden eller gå vidare till annan utbildning. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan.

En ny chans

Hos oss börjar du där du är och slutar du när du kommit i mål. Vi är ett mångsidigt program som ger obehöriga elever en ny chans.

Du får studera och pröva nya utmaningar i en trygg miljö och i din egen takt. Vi fokuserar på dina styrkor och gör ett individuellt studieupplägg för varje elev. Det kan innehålla praktiska och teoretiska studier på grundskolenivå och gymnasienivå, praktik i arbetslivet och andra aktiviteter som kan stärka din motivation.

Möjligheterna till flexibilitet är stor. Ditt personliga schema kan, i samråd med personalen, förändras under läsåret och du har stora möjligheter att själv påverka hur din skolvecka ska se ut. Vi arbetar i små grupper och använder oss av olika inlärningsstilar. Detta gör att du kan få snabb respons på det du gör. En stor del av undervisningen är kopplad till den konkreta vardagen och vi arbetar mycket med omvärldskunskap. Vi försöker även fånga tillfällen till kulturupplevelser.

Våra fyra introduktionsprogram

Programinriktat Val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. 

Programinriktat Individuellt
Val är för dig som är studiemotiverad och för att antas ska du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Förutom svenska krävs det godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Individuellt alternativ (1-3 år) 
För dig som behöver stärka din motivation och som saknar många betyg. Det är en förberedande utbildning för fortsatta studier eller för arbetsmarknaden. Utbildningen innehåller studier men kan också innehålla annan verksamhet utifrån dina behov.

Språkintroduktion är för dig som nyligen kommit till Sverige (1-3 år) 
Du läser mycket svenska för att du ska kunna gå vidare till ett annat program inom gymnasieskolan eller annan utbildning. Utbildningen innehåller även andra ämnen och är individuelltanpassad efter dina behov.

Yrkesintroduktion (1-3 år)
För dig som inte är behörig till ett yrkesprogram men som är motiverad att praktisera i kombination med att läsa gymnasiegemensamma ämnen och yrkeskurser. Utbildningen syftar till att underlätta för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller att förbereda dig för studier på ett yrkesprogram.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Inget av Introduktionsprogrammen ger en examen men när du avslutar din utbildning får du ett gymnasieintyg. Av det framgår vilken utbildning du gått och vilka betyg du har fått.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Gullmarsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: