Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Gullmarsgymnasiet, i Lysekil
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Missade du något betyg i nian så att du inte är behörig till gymnasieskolan? Har du nyligen kommit till Sverige och behöver språkintroduktion? Introduktionsprogrammen ger dig nya möjligheter och en utbildning att bygga vidare på.

Hos oss börjar du där du är och slutar du när du kommit i mål. Vi är ett mångsidigt
program som ger obehöriga elever en ny chans. Via ett introduktionsprogram kan du bli behörig till ett nationellt program, förberedas för arbetsmarknaden eller gå vidare till annan utbildning. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan.

Fokus på dina styrkor

Du får studera och pröva nya utmaningar i en trygg miljö och i din egen takt. Vi fokuserar på dina styrkor och gör ett individuellt studieupplägg för varje elev. Det kan innehålla praktiska och teoretiska studier på grundskolenivå och gymnasienivå, praktik i arbetslivet och andra aktiviteter som kan stärka din motivation.

Möjligheterna till flexibilitet är stor. Ditt personliga schema kan, i samråd med personalen, förändras under läsåret och du har stora möjligheter att själv påverka hur din skolvecka ska se ut. Vi arbetar i små grupper och använder oss av olika inlärningsstilar. Detta gör att du kan få snabb respons på det du gör. En stor del av undervisningen är kopplad till den konkreta vardagen och vi arbetar mycket med omvärldskunskap. Vi försöker även fånga tillfällen till kulturupplevelser.

Våra introduktionsprogram

Programinriktat val

Programinriktat val syftar till att elever ska få en utbildning som är inrikta mot ett visst nationellt program och ska så snart som möjligt kunna antas till det nationella programmet. Det nationella program som utbildningen är inriktad mot kan vara både ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program.

Individuellt alternativ

ndividuellt alternativ utformas för enskild elev och vänder sig i första hand till ungdomar som inte är behöriga till ett yrkesprogram och som har stora kunskapsbrister och svag motivation, eller till ungdomar som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förbereder dem för annan utbildning. Utbildningen får innehålla grundskoleämnen som eleven saknar godkända betyg i och hela eller delar av gymnasieskolans kurser. Det kan också ingå andra insatser, exempelvis motivationsinsatser eller praktik.

Språkintroduktion är för dig som nyligen kommit till Sverige

Språkintroduktion är till för ungdomar som nyss har kommit till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att eleven ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller till annan utbildning.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till elever som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Eleven får en yrkesinriktad utbildning för att kunna söka till ett yrkesprogram eller få ett arbete. Eleven ska både ska kunna läsa ämnen från grundskolan som den inte är behörig i och ämnen från nationella program i gymnasieskolan. På yrkesintroduktion kan även kurser från yrkespaketen ingå.

Inget av Introduktionsprogrammen ger en examen men när du avslutar din utbildning får du ett gymnasieintyg. Av det framgår vilken utbildning du gått och vilka betyg du har fått.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lysekil

Gymnasieexamen

Inget av Introduktionsprogrammen ger en examen men när du avslutar din utbildning får du ett gymnasieintyg. Av det framgår vilken utbildning du gått och vilka betyg du har fått.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gullmarsgymnasiet
Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev...

Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad