Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

SG/Broby
Programinformation
Sunne
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Läs Introduktionsprogrammet på SG/Broby i Sunne

Introduktionsprogrammet för dig som saknar behörighet

Introduktionsprogrammet riktar sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt program på gymnasieskolan. Du får här möjlighet att själv välja din inriktning, och du kan själv bestämma innehållet och upplägget på din utbildning. Saknar du behörighet och vill börja läsa på ett nationellt gymnasieprogram? Då har du möjlighet att plugga upp de kurser som du saknar från högstadiet. Vill du istället skaffa dig en yrkesrelevant utbildning som skapar en naturlig övergång till arbetslivet? Du kan då välja kurser från Industritekniska programmet som ger dig den kompetens du behöver för att börja jobba direkt efter Introduktionsprogrammet.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

Om du saknar behörighet till yrkesprogrammen på gymnasiet kan du även läsa Yrkesintroduktion. Där läser du yrkesämnen samtidigt som du läser upp betyg, vilket förbereder för gymnasiala studier eller arbete.

Individuellt alternativ

Om du vill ha en gymnasieförberedande utbildning som är utformat just för dig så kan du läsa Individuellt alternativ. Det är en utbildning för dig som saknar behörighet till yrkesprogram och har svårigheter i skolan eller en låg motivation. På utbildningen får du hjälp genom handledare som vägleder dig mot studielivet. 

Språkintroduktion

Är du nyanländ till Sverige och behöver lära dig språket? Då kan du studera Språkintroduktion som fokuserar på det svenska språket för att du ska kunna fortsätta studera på gymnasiala studier eller någon annan utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som SG/Broby söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Arvika. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
E-post: christina.westberg@arvika.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

SG/Broby

SG/Broby

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...


Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

SG/Broby

Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

 Visa telefonnummer
www.sgbroby.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till SG/Broby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.