Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Tumba Gymnasium

Introduktionsprogram på Tumba Gymnasium

Är du inte behörig att söka till ett nationellt program på gymnasiet? Då ska du välja ett Introduktionsprogram. På Tumba Gymnasium erbjuds fyra olika Introduktionsprogram, dessa är Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Individuellt alternativ och Yrkesintroduktion (Speedshop).

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är sökbart och anpassas för varje enskild elev och vänder sig till dig som saknar behörighet. Utbildningen är öppen även för vissa elever från grundsärskolan.

Samarbete

Vår undervisning bygger på ett mycket nära samarbete mellan elever, lärare och studie-yrkesvägledare. Under din studietid åtar vi oss att skapa förutsättningar för att du ska nå läroplanens kunskapskrav. Tillsammans upprättar vi en individuell studieplan som visar vad din utbildning innehåller.

Individuell studieplan

Studieplanen är ett levande verktyg som förändras under terminerna. Den ska utgå från hur du vill använda din studietid hos oss. Tiden hos oss ska ge dig behörighet till ett nationellt program. Det kan vara ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program beroende på vad du satsar på.

Ämnen du kan läsa

Svenska, Svenska som andraspråk, Engelska, Matte Historia, Geografi, Samhällskunskap, Religion Musik, Idrott och hälsa Bilogi, Fysik, Kemi och Teknik

Aspergerstödet

Tumba Gymnasium erbjuder även dig som har diagnosen aspergers syndrom eller högfungerande autism att  få ett studieupplägg som är anpassat för just dig på Estetiska-, Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet. Varje klass har sitt eget klassrum, där du också får som en egen arbetsplats. Det finns också möjlighet för dig som behöver ta det lugnt ibland att vara i ett "tyst" rum. I skolrestaurangen finns reserverade bord och en lärare är alltid med vid måltiderna. På Aspergerstödet har du idrott under alla år på gymnasiet tillsammans med de andra eleverna i din enhet och om det behövs kan du få ett upplägg som passar just dig som person.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: