Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Tumba Gymnasium

Är du inte behörig att söka till ett nationellt program på gymnasiet? Då ska du välja ett Introduktionsprogram. På Tumba Gymnasium erbjuds fyra olika Introduktionsprogram, dessa är Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Individuellt alternativ och Yrkesintroduktion (Speedshop).

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är sökbart och anpassas för varje enskild elev och vänder sig till dig som saknar behörighet. Utbildningen är öppen även för vissa elever från grundsärskolan.

Samarbete

Vår undervisning bygger på ett mycket nära samarbete mellan elever, lärare och studie-yrkesvägledare. Under din studietid åtar vi oss att skapa förutsättningar för att du ska nå läroplanens kunskapskrav. Tillsammans upprättar vi en individuell studieplan som visar vad din utbildning innehåller.

Individuell studieplan

Studieplanen är ett levande verktyg som förändras under terminerna. Den ska utgå från hur du vill använda din studietid hos oss. Tiden hos oss ska ge dig behörighet till ett nationellt program. Det kan vara ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program beroende på vad du satsar på.

Ämnen du kan läsa

Svenska, Svenska som andraspråk, Engelska, Matte Historia, Geografi, Samhällskunskap, Religion Musik, Idrott och hälsa Bilogi, Fysik, Kemi och Teknik

Aspergerstödet

Tumba Gymnasium erbjuder även dig som har diagnosen aspergers syndrom eller högfungerande autism att  få ett studieupplägg som är anpassat för just dig på Estetiska-, Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet. Varje klass har sitt eget klassrum, där du också får som en egen arbetsplats. Det finns också möjlighet för dig som behöver ta det lugnt ibland att vara i ett "tyst" rum. I skolrestaurangen finns reserverade bord och en lärare är alltid med vid måltiderna. På Aspergerstödet har du idrott under alla år på gymnasiet tillsammans med de andra eleverna i din enhet och om det behövs kan du få ett upplägg som passar just dig som person.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad