Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogram

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

Introduktionsprogrammet på Jämtlands Gymnasium

Introduktionsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Har du inte behörighet till gymnasiet så erbjuder vi dig fyra olika introduktionsprogram. Utbildningen anpassas efter dina behov och kunskaper och ger dig förutsättningar inför fortsatta gymnasiestudier och arbete.

Introduktionsprogrammet riktar sig till dig som ännu inte har behörighet till gymnasiet. Här anpassas utbildningen efter dina behov och dina kunskaper för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna för att ta steget vidare till fortsatta gymnasiestudier.

Individuellt alternativ

Målet med individuellt alternativ är att skolan ska hjälpa dig vidare till antingen ett nationellt program, yrkesintroduktion eller någon annan utbildning. Utbildningen är individanpassad och vänder sig till dig som är i behov av att förbättra dina kunskaper men som inte vet vilket hur det ska gå till. Utbildningen passar också dig som är ute efter en mer allmänt inriktad studieplan som kan fungera som förberedelse för en annan utbildning. Här får du möjligheten till praktik och att läsa in behörighet till yrkesprogram.

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

En introduktion för dig som saknar behörighet till de gymnasiala yrkesprogrammen. Du får möjligheten att läsa en yrkesinriktad utbildning som hjälper dig mot gymnasiala studier eller jobb. Det finns även möjlighet till att ha praktik (APL).

Språkintroduktion

Det här är en utbildning för dig som är ny i landet. Tyngdpunkten i undervisningen ligger på språk samtidigt som du får läsa andra grundskoleämnen. Tanken med utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra program inom gymnasieskolan eller någon annan typ av utbildning. Språkintroduktion är inte sökbar utan anpassas individuellt.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information