Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Galbayar läser första året på Teknikprogrammet på OdensplansgymnasietNamn: Galbayar Bayarsaikhan

Skola: Odengymnasiet

Program: Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik. Årskurs 1. 

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

Jag har ett stort intresse för teknik och datorer. Jag valde Odengymnasiet för att jag ville gå på en liten skola centralt i stan. Jag tänkte att jag på en mindre skola skulle få mer hjälp och mer kontakt med lärarna, vilket jag också har fått.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni, hur arbetar ni? 

Min utbildning är högskoleförbredande och vi har mycket matte och fysik och förstås alla de övriga kärnämnena som vi måste studera under gymnasiet.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

Lokalerna är inte så stora som många andra skolor men annars finns det inget att önska när det gäller lokalerna. Lärarna är inte så upptagna vilket gör att vi har möjlighet att ställa de frågor som vi behöver få svar på, de finns där när man behöver dem så jag gillar läget.

Har du flyttat till en ny stad för att gå på skolan? Hur var det? Vänner? Boende? Fritid? 

Jag har inte flyttat till en ny stad för att gå på skolan. De flesta av mina vänner studerar i stan så jag kan träffa dem när jag vill.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?

Mitt drömjobb är att arbeta för staten. Jag vill bli någon som besitter en kompetens och arbetar och utför saker åt andra människor. Och vill verkligen leva med det, bli ett med mitt jobb. Jag har många möjligheter som jag kan ta efter studenten.

Tror du att du kommer att plugga vidare? I så fall vad och varför?

Jag kommer att plugga vidare för att jag tycker att kunskap är det viktigaste i livet och jag tänker lära mig så mycket som möjligt.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen? Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det roligaste under utbildningen hittills var när vi hade en egen partidebatt i klassrummet. Det var riktigt kul och då njöt jag av att vara på gymnasiet.

Varför skulle du rekommendera Odengymnasiet till andra? 

Jag skulle rekommendera Odengymnasiet åt andra för att det är en plats där du verkligen lär dig något. Du får lära dig hur mycket du vill beroende på hur mycket jobbar.

Anton läser samhällsvetenskapsprogrammet på OdenplansgymnasietNamn: Andreas Sundström Edland och är 18 år gammal.

Skola: Odengymnasiet

Program: Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Media, kommunikation och information. Årskurs 2.

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

Jag valde SAM/mediaprogrammet för att det är väldigt brett och inkluderar ämnen som jag gillar, tex journalistik, psykologi och historia. Jag valde Odengymnasiet för att det ligger centralt i Stockholm. Programmet passar mig väldigt bra eftersom det är stor variation inom de kurser man läser.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni, hur arbetar ni? 

Vi arbetar mycket med våra datorer eftersom Odengymnasiet främst använder e-böcker, vanliga pappersböcker använder vi nästan bara i matte och moderna språk. Våra lektioner är väldigt fria och man tar eget ansvar. Vi kan själva påverka vårt provschema utefter hur det passar klassen, vilket är väldigt positivt.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

Klassen är blandad, det finns alla sorters personligheter i klassen vilket jag tycker är trevligt då alla inte är klippta från samma mall. Lärarna känner alla elever personligt vilket är ett plus för vår relativt lilla skola.

Har du flyttat till en ny stad för att gå på skolan? Hur var det? Vänner? Boende? Fritid? 

Jag bor en bit utanför stan men kommer enkelt till skolan tack vare Roslagsbanan. Jag kände inte någon annan på skolan när jag började men jag fick snabbt flera goda vänner.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?

Jag skulle gärna vilja jobba med människor, möjligtvis som psykolog. Det viktigaste för mig är att jag trivs med mitt jobb och kan hjälp mina medmänniskor.

Tror du att du kommer att plugga vidare? I så fall vad och varför?

Genom att jag spelar amerikansk fotboll på fritiden kommer jag att få möjligheten att plugga och bo i Florida i USA, vilket jag tror blir en riktigt bra erfarenhet och omväxling. Jag planerar i nuläget att plugga vidare på högskola eller universitet antingen här eller i USA, men hur det blir får vi invänta och se.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen? Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Min mest minnesvärda uppgift hittills under gymnasiet har varit ett socialt experiment som vi utförde inom psykologikursen. Vi undersökte om människor bemöts på olika sätt i samma situation beroende på etnicitet och utseende.

Varför skulle du rekommendera Odengymnasiet och Samhällsvetenskapsprogrammet till andra? 

Jag skulle rekommendera Samhällsprogrammet till alla som är intresserade av statsvetenskap, om hur länder fungerar och som vill läsa en bred linje. Dessutom är Samhällsprogrammet bra för elever som är trötta på tunga naturämnen.
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation
Läs mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Odengymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.