Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Musik

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 30 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 233,8) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Fördjupa dig inom Musik på gymnasiet!

Estetiska programmet, Musik är en högskoleförberedande gymnasieutbildning för dig som älskar musik. Här får du sjunga, spela och skapa musik. Är du kreativ och konstnärlig och brinner för att förmedla tankar och känslor i musikform? Då är inriktningen Musik rätt val!

Musik, musikproduktion och musikal

Magnus Åbergsgymnaiet ger dig en bred musikalisk grund och behörighet såväl som kunskaper för att kunna läsa vidare inom musik, musikproduktion och musikal. I programmet ingår bland annat svenska, engelska, historia och samhällskunskap, som ger dig en bred högskolebehörighet. Du utvecklas som musiker och artist på och utanför scenen. Du får också träna dig i att möta olika slags publik och att leverera på scen.

Estetiska programmet ger även möjlighet att lära dig vad som krävs för att starta och driva företag. Du tränar och utvecklar din kreativitet, samarbetsförmåga och presentationsteknik, förmågor du har nytta av både i yrkeslivet och i privatlivet.

Exempel på yrken efter vidare studier:
• musikproducent,
• musiker,
• webbdesigner,
• musikalartist,
• ljudläggare,
• ljudtekniker,
• låtskrivare och musiklärare

Delta i turnéer, studioinspelningar och konserter

Teoretiska studier blandas med praktiskt arbete på Estetiska programmet. Till din hjälp har du lärare med bred erfarenhet från branschen och du jobbar i fräscha lokaler och i en professionell inspelningsmiljö. Du får ofta arbeta i projektform och vara delaktig i exempelvis konserter, turnéer, studioinspelningar eller musikteaterprojekt tillsammans med elever från Birger Sjöbergsgymnasiet.

Samarbete med Avid och Pro Tools

Som en av få svenska utbildningar är Estetiska programmet på Magnus Åbergsgymnasiet sponsrat av det amerikanska, världsledande programvaruföretaget Avid, som bland annat står bakom det branschdominerande studioprogrammet Pro Tools. Tack vare detta samarbete har musikeleverna alltid tillgång till de senaste inspelningsprogrammen, syntarna och effekterna inom musik- och ljudproduktion. Du kan även bli certifierad i Pro Tools.

Magnus Åbergsgymnasiet erbjuder tre spännande programfördjupningar att välja mellan. Du väljer profil inför tvåan.

Musiker

Profilen Musiker ger dig förberedelse för musikhögskolor och musikfolkhögskolor. Du fördjupar dig i ensemblespel och körsång samtidigt som du får möjlighet att utveckla ditt gehör, att komponera musik och att arrangera musik för olika genrer.

Musikproduktion

Musikalproduktion är programfördjupningen för dig som vill lära dig att sköta ett mixerbord, spela in musik med Pro Tools-utrustning och att mixa inspelat material. Du förbereds också för eftergymnasiala studier inom musikproduktion och övar ensemblespel och körsång.

Musikal

Den tredje fördjupningen, Musikal är för dig som vill satsa på vidare studier inom musikteater och musikal. Du övar ensemblespel och körsång, men jobbar framförallt med din sceniska gestaltning i både sång och tal samt hur du når fram till en publik.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: