Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

LBS Kreativa Gymnasiet Varberg
Programinformation
Varberg
Antal elever: cirka 80 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 204,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Om utbildningen

Plugga Musikproduktion på LBS i Varberg

Har du ett brinnande musikintresse som du vill utveckla? Tänker du direkt på vad som kunde gjorts annorlunda när du hör en ny låt?

I studio får du jobba kreativt med ljud och lära dig att spela, skapa och producera musik. Under utbildningen kommer du att träna upp ditt gehör och även få goda kunskaper inom områden som arrangemang, komposition, sång och inspelningsteknik. Du kommer främst få arbeta med mjukvaran Logic Pro X som används av proffsen i många musikstudios och för ljudläggning av stora filmer och spel. 

Framtida yrken
Exempel på framtida yrken är musiker, musikproducent, låtskrivare, studioinnehavare, kompositör, ljudtekniker och ljudläggare. 

Efter gymnasiet
Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen musik ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Du kommer att vara behörig och väl förberedd inför antagningsprov och studier inom musik, musikproduktion och musiklärarutbildningar på eftergymnasial nivå.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Varberg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Föreningsgatan 96 432 80 VARBERG
Telefon: 0340-69 70 73 
Mejladress:

Reportage

På LBS Varberg fann Louise motivation att plugga igen

Louise är 18 år och pluggar musikproduktion på LBS Kreativa Gymnasiet Varberg. I den här intervjun delar hon med sig om sina åsikter om skolan och programmet, och ger tips till de elever som snart ska välja gymnasium!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Varberg

CREATORS WELCOME!

LBS Varberg är skolan för dig som vill ha en inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång mot framtidens kreativa branscher och företag. Du behöver inga...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Varberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Varberg

Träslövsvägen 58
432 43 Varberg

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion från LBS Kreativa Gymnasiet Varberg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
På LBS Varberg fann Louise motiv...

Louise är 18 år och pluggar musikproduktion på LBS Kreativa Gymnasiet Varberg. I den här intervjun delar hon med sig om sina åsikter om skolan och programmet, och ger tips till de elever som snart ska välja gymnasium!

Läs mer