Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 246,4)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 246,4)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Musik på Estetiska programmet på Hässleholms Tekniska skola

Vill du läsa en utbildning, som ger dig grundläggande behörighet för högskole- och universitetsutbildningar? ES Musik förbereder dig väl för universitetsstudier inom flera olika yrkesområden. Våra tidigare elever har valt att utbilda sig till allt från sjuksköterska och journalist till musikartist och ljudtekniker

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram, som ger dig möjlighet att utveckla ditt intresse för skapande verksamhet samtidigt som du får en bra grund för att söka dig vidare till högskola och universitet.

I inspirerande miljö med professionella lärare får du utveckla din konstnärlighet på egen hand och i samarbete med andra.

Inriktning Musik

Du utvecklar dina förmågor i musikteori och sång eller instrument. Du får både enskild undervisning på ett instrument och gruppundervisning genom att spela i olika konstellationer och sjunga i kör. Undervisningen bedrivs ofta i mindre grupper och är personlig och varierande. Ämnen som ensemble, gehörs- och musiklära och estetisk kommunikation ger dig en bred musikalisk grund.

Under två veckor per termin har HTS intensiva och utvecklande projektveckor, då vi övar in en föreställning för att därefter åka ut på turné under några dagar. Du medverkar också i andra föreställningar, som till exempel julkonserter och sommaravslutningar.

Profiler

Inför årskurs 2 kan du välja mellan två olika profiler - Musik/ Musikproduktion eller Musik/Show.

Musik/musikproduktion

Musik- och musikproduktionsprofilen förbereder dig för musik i bred mening och är bra för dig som vill bli artist, sångare, musiker eller musiklärare men även för dig som är intresserad av musik, vill arbeta som producent och tekniker i studio eller till dig som vill använda datorn som verktyg i ditt musikaliska skapande. På HTS har vi en professionellt utrustad inspelningsstudio för kurser och för dina egna projekt. Som ett led i profilens strävan betonas din personliga utveckling och förmåga till gestaltning, inlevelse och uttryck inom musiken. Du får tillfälle att framträda inför publik vid olika konserter och föreställningar som ibland är förlagda utanför skoltid.

Musik/show

Musik- och showprofilen tillför en fördjupning i den konstnärliga och estetiska produktionsprocessen, där du får arbeta från idé till färdig gestaltning, föreställning eller konsert. Mycket fokus ligger på hur en uppsättning eller konsert produceras och regisseras. Dans, rytmik och rörelse är naturliga inslag i undervisningen och du lär dig att analysera och lösa problem för att genomföra skapande uppgifter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hässleholms Tekniska skola
Stobygatan 7
28139 Hässleholm

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

Hässleholms Tekniska skola är den största gymnasieskolan i Hässleholm. HTS har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Skolan ligger centralt med bara fem minuters gångväg till tåg- och busstationen i Hässleholm, som är en...

Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Sponsrad