Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik: Låtskrivare & Artist

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Musik: Låtskrivare & Artist

Musik på Kulturama

Musik - Låtskrivare & Artist

Älskar du att komponera egna låtar, sjunga och vill ta det till nästa nivå? Låtskrivare & Artist har ett tydligt fokus på din utveckling som sångare och låtskrivare. Du kommer få öva dig i att komponera, skriva texter och fördjupa dig i olika genrer. 

Profilens innehåll

Med profilen Låtskrivare & Artist kommer du att ha ett tydligt fokus på din utveckling som sångare och låtskrivare. Du övar dig i att komponera, skriva texter och fördjupa dig inom olika genrer samtidigt som du arbetar med att utveckla din sångröst, både konstnärligt och tekniskt. Arrangering och komposition, ensemblespel, gehörs- och musiklära, musikproduktion m.m. är en del av utbildningen.

Utbildningens alla delar bildar en helhet som får dig att växa som singer-songwriter. Ensemblespelet för Låtskrivare & Artist ger en bredd som utvecklar ditt musicerande tillsammans med andra musiker. Du kommer få vana och erfarenhet av att framföra dina egna och dina klasskompisars låtar på scen vid uppspel och konserter. Som singer-songwriter har du har även möjlighet att välja ett biinstrument inom Individuellt val.

Låtskrivare & Artist-eleverna har tät kontakt med profilerna Musikproduktion och Artist & Musiker vilket ger goda möjligheter till samarbete.


Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever påLåtskrivare & Artist har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Konserter och clinics

På Kulturama får du många lärarledda lektioner i ensemblespel vilket ger kvalitet och kontinuitet. Alla lärare är aktiva musiker och sångare eller ensembleledare i musikbranschen. Det ingår flera uppspel och konserter per termin och du har årligen seminarier med nationellt och internationellt kända musiker.

Under de senaste läsåren har Kulturama ordnat "clinics" med nationellt och internationellt kända musiker som Zara Larsson, Yellowjackets, Robyn, Michael Ruff, Lisa Nilsson, Ian Haugland (Europe), Andreas Carlsson, Per Lindvall, Lars Jansson & Staffan William Olsson, Magnus Lindgren, Anna Christoffersson, m.fl.

Information för ansökan
Ansökningskod: Musik ESMUS, Singer/Songwriter
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Musik
Profil: Artist & musiker - Låtskrivare & Artist

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Låtskrivare & Artist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter avslutad utbildning har du rätt kunskaper för att söka vidare till högre utbildning vid t ex Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, eller varför inte fortsätta din karriär som artist och/eller låtskrivare. Många av våra tidigare elever är numera etablerade inom ett brett fält av musikbranschen som sångare, musiker och musikproducenter

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Låtskrivare & Artist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Låtskrivare & Artist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad