Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik: Profil Musikal

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 430 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 241,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 430 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 241,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning Musikal på S:t Eriks gymnasium

Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans med olika föreställningar och samtidigt få behörighet till högskolan?

Då är musikalprofilen helt rätt för dig. Vi erbjuder dig en bred utbildning med sång, dans och teaterundervisning, musikteori och kör. I varje årskurs jobbar vi med någon form av sceniskt projekt där vi övar scennärvaro och möter publik. Detta utmynnar i en stor slutproduktion i årskurs 3, en musikal med orkester, ljus och ljud – så nära en professionell musikaluppsättning som man kan komma. Hos oss får du verkligen chansen att utveckla dina färd igheter inom musikalens tre uttryck och känna på hur det är att vara musikalartist.

Musikalprofilen på S:t Eriks gymnasium är högskoleförberedande och ger dig goda för utsättningar för vidare studier vid både konstnärliga högskolor och andra universitet och högskolor. Musikalutbildningen på S:t Eriks gymnasium har funnits sedan 1996 och många av våra gamla elever har gått vidare t ill högre musikalutbildningar och flera arbetar som musikalartister. Samtliga lärare som undervisar på musikalprofilen är behöriga, många är också själva aktiva på scen. Vi har också kontakt med Kulturhuset Stadsteatern och andra teatrar i Stockholm vilket gör att vi går på olika föreställningar med våra elever.

Programfördjupningskurser 500 poäng

  • Dansteknik 1, 100 poäng
  • Dansgestaltning 2, 100 poäng
  • Instrument och sång 2, 100 poäng
  • Scenisk gestaltning 1, 100 poäng
  • Sceniskt karaktärsarbete, 100 poäng
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Profil Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Profil Musikal

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Profil Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Vi är mångfald och variation. Vi är nyskapande och tradition. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad