Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Estetiska programmet med inriktning Musik på Fryshuset Gymnasium i Hammarby Sjöstad

Hur blir man en framgångsrik musiker, musikproducent och singer/songwriter? En bra väg är att pröva många olika musikstilar och ägna mycket energi och tid åt sin musikalitet och mycket tid i studion. Under dina år hos oss får du utrymme att låta din musikaliska identitet växa, oavsett om din passion är att skriva och producera din egen musik, att sjunga eller spela instrument.


Med inriktningen Musik på Estetiska programmet kan du välja mellan tre passioner.


Musikproduktion, Musiker och Singer/songwriter
:

Musikproduktion:

På inriktning musikproduktion lär du dig
den musikaliska processen från från skapande
till färdig produkt. Du utvecklar ditt eget
uttryck, samt att samarbeta i konstnärliga
processer tillsammans med andra musikelever.

Musikalisk bredd

Här arbetar vi med alla genrer: pop, rock, hiphop, soul, R'n'B, elektronisk dansmusik och mycket mer. Vi lägger starkt fokus på musikaliska värden som form, riktning, balans, progression, kontrast och dynamik. Värden som är absolut centrala och aldrig blir omoderna.

Kreativitet

Du tränas i att skriva och producera musik. I våra projekt får du utgångspunkter och ramar som hjälper dig att hålla din skapandeprocess levande. Den kreativa kärnan står i fokus i vårt musikskapande och en bra låtidé är nyckeln till det som till slut blir en bra låt.

Hantverket

Du lär dig alla de centrala och viktiga verktygen såsom equalizer, kompressor, limiter och mikrofoner. Vi lägger också mycket tid på att öva förmågan att lyssna på musik, att finjustera hörseln och utveckla den eftersom hörseln är det allra viktigaste verktyget du har som musikproducent och låtskrivare.


Musiker:

På inriktning musiker utvecklar du din
musikaliska identitet på det instrument du
väljer. Ett stort fokus ligger på att spela i grupp
tillsammans med andra. Här får du redskapen
att behärska både scen och studio.


Dina lärare

Du träffar engagerade lärare som handleder dig genom tre inspirerande och kreativa musikår. Du får trygghet på scen, du utvecklas på ditt instrument och du får en bred musikalisk grund att stå på inför ditt framtida musikliv.

Ditt instrument

På musikerinriktningen fördjupar du dig på ditt instrument: trummor, elbas, elgitarr, sång eller keyboard. Vi jobbar bland annat med ensemblespel, sceniskt uttryck, sång/instrumentteknik, körsång, musikteori och improvisation.

Din publik
Publiken väntar redan på dig. Du står ofta på scen och spelar och sjunger tillsammans
med andra, både inom och utanför skolans väggar. Det hjälper dig att växa och utvecklas både som människa och som musiker.

Singer/Songwriter:

Som singer/songwriter skriver du låtar som du framför, både på scen och i studio.
Du utvecklar ditt skrivande, din sångröst och ditt personliga uttryck. Detta jobbar du med både individuellt och i grupp.

Kreativitet

Ditt skapande står i fokus. Utveckla ditt eget uttryck genom metoder för låtskriveri, ökad sång- och instrumentkunskap samt förmåga att producera musik.

Musikalisk bredd

Sång, ackordinstrument och grundläggande teori för musikskapandet? Lugn, allt detta ryms i din utbildning. Här finns plats för olika genrer och vi lägger stor vikt vid musikaliska hörnstenar som melodi, form och dynamik. Tillsammans utforskar vi både studion och scenen.

Yrkeskunnande

Vi erbjuder en bred utbildning för att du ska kunna skapa din egen musik. Hos oss har du stor möjlighet att utveckla dig till en professionell singer/songwriter. Dessutom kommer du få undervisning i de digitala verktyg som hjälper dig att skapa, arrangera och spela in musik.

Upptäck sambanden

Kultur är en del av samhället, och även du som tänker dig ett liv i strålkastarljuset på en scen behöver lära dig hur saker och ting fungerar. Därför studerar du allt från samhällskunskap till matematik och de ämnen du själv väljer. Genom att integrera ämnen i olika projekt förstår du sambanden och hur allt hänger ihop.

Utveckla din talang

Du träffar engagerade lärare och elever med olika bakgrund som inspirerar dig att hela tiden bli bättre. När du jobbar med människor med andra erfarenheter än du själv så blir du bra på att tänka annorlunda och komma på nya idéer. Det har du stor nytta och glädje av genom hela livet och karriären.

Skapa kontakterna

Fryshuset är en plantskola för framtidens profiler och makthavare inom kultur och media. Skolan är med sina många elever med olika bakgrund också en spegling av det mångkulturella Sverige. En bättre plats att knyta kontakter för framtiden hittar du förmodligen inte någon annanstans.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Estetiska programmet med musiknriktning ger allmän behörighet till högskola och universietet.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 9 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
elev från avgångsklass 19ESC
28 okt 2022
Bästa skolan i hela universum

Klart den bästa skolan jag gått på. Utbildningen är jätte kul och jag utvecklades stort inom både sång, att jobba i grupp och musikproduktion. Lärarna är dessutom jätte trevliga...

Visa hela
5/5
:)
27 maj 2021
världens bästa skola

Fryshuset är en asbra skola som man verkligen känner sig bekväm på. Lärarna är härliga och eleverna är världens trevligaste.

5/5
yo..
27 maj 2021
Fryshuset Gymnasium

Skolan ärr jätte bra, jag rekommendera den faktisk

Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad