Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Ort: Stockholm
Betyg: (5 Recensioner)
Utbildningstyp: Estetiska programmet

Film

Lär dig mer om Estetiska programmet med inriktning Musik på Fryshusets gymnasium

   

Utbildningsinfo

Skapa, spela och lev din dröm!

FGmusik

Musikbranschen är mer levande än någonsin! Som musiker, artist eller producent har du idag obegränsade möjligheter att skapa ett unikt sound och nå ut till din publik. Hos oss vägleds du att finna din unika förmåga och vem du är musikaliskt av lärare som är yrkesverksamma musiker.

Välj mellan olika inriktningar inom musiken på estetprogrammet:

Rock/Soul: För dig som älskar musik får du här en bred utbildning och uppmuntras att ha kul med musiken. Hos oss musciserar du tillsammans med andra och står ofta på scen i olika sammanhang. Inom pop- rock och soulmusik fördjupar du dig på ditt instrument: trummor, elbas, elgitarr, sång eller keyboard. Vi jobbar bland annat med ensemblespel, scensiskt uttryck, sång/intrumentteknik, körsång och improvisation. Engegerade lärare handleder dig genom 3 fullspäckade musikår för att du ska få trygghet på scen, kunnande inom ditt intrument och en bred musikalisk grund inför ditt framtida musikliv.

Låtskrivare: På låtskrivarlinjen läser du det Estetiska programmet och får samtidigt en möjlighet att utveckla din låtskrivartalang. Här får du skriva låtar och texter och lära dig grunderna i inspelning. Dina lärare har gedigen erfarenhet av såväl den svenska som den internationella låtskrivarbranschen.

Musikproduktion: När undervisningen fokuseras på din egen musik lär du dig hantverket allra bäst. Lär dig alla moment i rollen som producent på passionen Musikproduktion. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Estetiska programmet med musiknriktning ger allmän behörighet till högskola och universietet.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet krävs godkänt intagningsprov samt godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska matematik och minst nio andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium - Kombinera gymnasiestudier med ditt intresse

På Fryshusets Gymnasium kan du läsa de nationella programmen Estet, Ekonomi, Samhälle, Natur och Handels- och administration. Gemensamt för alla program på Fryshusets Gymnasium är dessutom att de kombineras med passionerade intressen. Skolans idé är nämligen att engagemanget, inspirationen, och möjligheten...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

anonym   |   2017-11-22
Jag tycker att det är en väldigt trivsam miljö på Fryshuset. Lärarna är väldigt förstående och duktiga. Vissa lärare har lärt mig mer än andra, men de som väl har lärt mig något har lärt mig väldigt mycket. Jag kan tyvärr tycka att den allmänna utbildningen inom musik (när vi t.ex sjunger i ensemble eller liknande) inte är tillräckligt utmanande...
Visa hela
          (3)
Sora   |   2017-11-22
Lärarna är underbara och vill elevernas bästa. Informations flödet möllan lärare och elever är inte alltid det bästa. Lärarna ger utmaningar på elevernas nivå och anpassar lektionerna till eleverna. Så generellt bra ^^
          (3)
Anonym   |   2017-11-22
Skolan och utbildningen är absolut bra, det finns ingenting mer att säga om det. Skolan har dock extremt mycket olika linjer vilket oftast gör att man inte integreras med mer än två olika inriktningar, det är alltså ganska svårt att skapa kontakt med andra elever på skolan. Det är ganska mycket kontakt med olika årskurser i ens inrikting så bero...
Visa hela
          (4)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Estetiska programmet, Musik
Utbildningsrecensioner
          (3,6)
Baseras på 5 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
          (4,0)
Baseras på 24 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer