Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Betyg: 3,6 (5 Recensioner)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2019-05-07

Film

Lär dig mer om Estetiska programmet med inriktning Musik på Fryshusets gymnasium

   

Utbildningsinfo

musik

Estetiska programmet med inriktning Musik på Fryshuset Gymnasium i Hammarby Sjöstad

Hur blir man en framgångsrik musiker? En bra väg är att pröva många olika musikstilar och ägna mycket tid och energi åt sitt instrument eller sin sångröst. Tid är avgörande om du vill bli duktig på att skriva låtar och producera musik. Under tiden växer din musikaliska identitet, liksom din förmåga att uttrycka den.


Med inriktningen Musik på Estetiska programmet kan du välja mellan två passioner.


Musikproduktion och 
Låtskrivare:

Musikalisk bredd
Här arbetar vi med alla genrer: pop, rock, hiphop, soul, R'n'B, elektronisk dansmusik och mycket mer. Vi lägger starkt fokus på musikaliska värden som form, riktning, balans, progression, kontrast och dynamik. Värden som är absolut centrala och aldrig blir omoderna.

Kreativitet
Du tränas i att skriva och producera musik. I våra projekt får du utgångspunkter och ramar som hjälper dig att hålla din skapandeprocess levande. Den kreativa kärnan står i fokus i vårt musikskapande och en bra låtidé är nyckeln till det som till slut blir en bra låt.

Hantverket
Du lär dig alla de centrala och viktiga verktygen såsom equalizer, kompressor, limiter och mikrofoner. Vi lägger också mycket tid på att öva förmågan att lyssna på musik, att finjustera hörseln och utveckla den eftersom hörseln är det allra viktigaste verktyget du har som musikproducent och låtskrivare.


Musiker:


Din publik

Publiken väntar redan på dig. Du står ofta på scen och spelar och sjunger tillsammans med andra, både inom och utanför skolans väggar. Det hjälper dig att växa och utvecklas både som människa och som musiker.

Ditt instrument

Inom musiken fördjupar du dig på ditt instrument: trummor, elbas, elgitarr, sång eller keyboard. Vi jobbar bland annat med ensemblespel, sceniskt uttryck, sång/instrumentteknik, körsång, musikteori och improvisation.

Dina lärare
Du träffar engagerade lärare som handleder dig genom tre inspirerande och kreativa musikår. Du får trygghet på scen, du utvecklas på ditt instrument och du får en bred musikalisk grund att stå på inför ditt framtida musikliv.

Upptäck sambanden

Kultur är en del av samhället, och även du som tänker dig ett liv i strålkastarljuset på en scen behöver lära dig hur saker och ting fungerar. Därför studerar du allt från samhällskunskap till matematik och de ämnen du själv väljer. Genom att integrera ämnen i olika projekt förstår du sambanden och hur allt hänger ihop.

Utveckla din talang

Du träffar engagerade lärare och elever med olika bakgrund som inspirerar dig att hela tiden bli bättre. När du jobbar med människor med andra erfarenheter än du själv så blir du bra på att tänka annorlunda och komma på nya idéer. Det har du stor nytta och glädje av genom hela livet och karriären.

Skapa kontakterna

Fryshuset är en plantskola för framtidens profiler och makthavare inom kultur och media. Skolan är med sina många elever med olika bakgrund också en spegling av det mångkulturella Sverige. En bättre plats att knyta kontakter för framtiden hittar du förmodligen inte någon annanstans.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Estetiska programmet med musiknriktning ger allmän behörighet till högskola och universietet.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med! Fryshuset Gymnasium är gymnasieskolan som siktar högt. Drömmer du om att bli musiker, hjärnforskare,...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

anonym
(3)
Jag tycker att det är en väldigt trivsam miljö på Fryshuset. Lärarna är väldigt förstående och duktiga. Vissa lärare har lärt mig mer än andra, men de som väl har lärt mig något har lärt mig väldigt mycket. Jag kan tyvärr tycka att den allmänna utbildningen inom musik (när vi t.ex sjunger i ensemble eller liknande) inte är tillräckligt utmanande...
Visa hela
Sora
(3)
Lärarna är underbara och vill elevernas bästa. Informations flödet möllan lärare och elever är inte alltid det bästa. Lärarna ger utmaningar på elevernas nivå och anpassar lektionerna till eleverna. Så generellt bra ^^
Anonym
(4)
Skolan och utbildningen är absolut bra, det finns ingenting mer att säga om det. Skolan har dock extremt mycket olika linjer vilket oftast gör att man inte integreras med mer än två olika inriktningar, det är alltså ganska svårt att skapa kontakt med andra elever på skolan. Det är ganska mycket kontakt med olika årskurser i ens inrikting så bero...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer