Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Musik

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 219,8) * statistik från 2019/20

Estetiska programmet, Musik

Estetiska programmet IMP Österportgymnasiet

Vill du jobba som DJ? Låtskrivare? Musiker? Eller plugga vidare?

Då har du kommit rätt. Det Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där möjligheterna är många. Du kanske vill jobba som DJ, musiker, artist, låtskrivare eller musikproducent i framtiden? Eller så vill du studera vidare efter gymnasiet. Oavsett vad du väljer så kommer dina kunskaper och erfarenheter från utbildningen vara värdefulla. Musikprogrammet på Ystad Gymnasium är även stolta över att ha ett nära samarbete med Cardiac Records. 

Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är utbildningen för dig som vill arbeta inom det estetiska området eller studera vidare. På musikinriktningen får du möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper på ditt instrument, både i form av enskild undervisning och spel i grupp. Körsång och musikteori ingår också som viktiga delar i din utbildning. Du får också träna på att öva upp din kreativitet, nyfikenhet och kommunikation samt din förmåga att samspela och skapa egen musik. Lärarna på programmet är dessutom verksamma i musikbranschen och det händer ibland att du får undervisning av kända artister. Från och med hösten 2017 har du som elev på estetiska programmet möjligheten att använda datorn som ditt instrumentval, en helt unik möjlighet för er som är intresserade av detta!

Du får många tillfällen att uppträda inför publik, både i större och mindre sammanhang, redan från första terminen. Åk 3 och Åk 2 gör varje år en egen turné. Examenskonserten görs på Ystad Teater.

Studera vidare efter Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du efteråt kan söka in på universitet, högskola, folkhögskola, Musikhögskolan eller någon annan eftergymnasial utbildning. Möjligheterna är många, men du hamnar i en bransch där inget är givet. Du kan bli alltifrån lärare till musiker, ljudtekniker och artist. Andra möjliga yrkesval är t ex polis, socionom och förskollärare.

Den samhörighet och gruppkänsla som utvecklas mellan dig och dina klasskamrater blir oftast mer än ett minne för livet! 

Gå en utbildning som samarbetar med Cardiac Records

Varje vecka träffar eleverna det internationella skivbolaget Cardiac Records som ingår i Cardiac Music Group som är beläget i centrala Ystad. Cardiac Records har lanserat flera artister som har haft med låtar i allt från melodifestivalen och arrangemang som Olympiska Spelen till kända tv-serier som till exempel True Blood. Några av skivbolagets kunder är John De Sohn, Panda da Panda och Frida Green. I och med samarbetet med Cardiac så får du tillgång till en internationell studio i världsklass och den kompetens som där samlats under många år.

Välkommen till en kreativ och högskoleförberedande gymnasieutbildning!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

DØX
(5)
Man trivs oerhört bra och lärarna är allmänt generösa med betyg... De är även jätte vänliga. Man får en grundläggande uppfattning om hur det är inom musikbranschen och hur man ska gå till väga för att utvecklas som artist/producer. Många storslagna konserter/händelser väntar dig! Alles Prima!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: