Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Stockholms Estetiska Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 72 (år 1)

Film

Om utbildningen

Musik på Stockholms Estetiska GymnasiumPlugga musik på Stockholms Estetiska Gymnasium

På Stockholms Estetiska Gymnasium kan du som elev välja mellan tre olika musikinriktningar: Sångare/musiker, Multimusiker eller Singer-songwriter. Utbildningen du får på STEG är bred vad gäller musikstilar. Förutom ensemble på ditt huvudinstrument ingår du dessutom i flera olika ensembler där du får möjlighet att spela andra instrument.

Sångare/Musiker

För dig som har ett instrument eller sång som huvudinstrument.

Du har enskild undervisning i ditt huvudinstrument 40 min varje vecka i tre år. Det ger stora möjligheter till personlig utveckling och fördjupning. Vi har undervisning i huvudinstrumenten sång, gitarr, bas, trummor, piano, stråk och blås. Biinstrument har du i årskurs 2 och 3. På alla våra musikinriktningar läser du musikproduktion. Arrangering/Komposition och Gehörs- och musiklära 2 kan också väljas som individuellt val. Även Musikal finns som individuellt val.

Singer-songwriter

För dig som sjunger och kompar dig själv och vill utveckla ditt skrivande.

Du har enskild sånglektion varje vecka plus en timme work-in-progress-lektion där du arbetar med eget material. Biinstrument har du i årskurs 2 och 3. Arrangering/Komposition och Gehörs- och musiklära 2 kan också väljas som individuellt val. Du läser också kursen musikproduktion där du lär dig att spela in ditt material.

Inriktning Multi-musiker

För dig som spelar flera instrument

Att studera musik på estetiskt program innebär normalt att man fördjupar i sång eller ett instrument. Det är dock inte ovanligt att musikintresserade både sjunger och spelar ett eller flera andra instrument. Det kan vara svårt att välja!

På Multi-musiker har du 2 huvudinstrument på schemat varje vecka i åk 1–3 och ett bi-instrument i åk 2–3.
Du söker på valfria instrumentkombinationer (sång räknas). På alla våra inriktningar ingår ensemble och musikproduktion.

Konserter

På STEG har man en lunchkonsert varje fredag, samt ”öppen scen” vissa veckor. Dessutom får du medverka på flera andra konserter varje termin och redovisa vad du jobbar med. Ibland kan du få lärarkomp (helt band) och ibland med eget komp.

Musikproduktion

Det digitala har såklart en stor plats i dagens samhälle, och även på STEG får du jobba digitalt. Med Musikproduktion på schemat lär du dig Logic (inspelning) och digital liveljudteknik med skolans Behringer X32-system.

Teoripaket

Under ditt tredje år på skolan kan du välja bort estetiska ämnen för att läsa fler teoretiska ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Stockholms Estetiska Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholms Estetiska Gymnasium

Stockholms Estetiska Gymnasium - STEG

Stockholms Estetiska Gymnasium erbjuder musik, dans och teater i Stockholm

Stockholms Estetiska Gymnasium, eller STEG som skolan också kallas, är en friskola i Stockholm som startades 1999. Något som är speciellt med Stockholms Estetiska Gymnasium är att skolan ägs av dess elever och personal och drivs i en form som...


Läs mer om Stockholms Estetiska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholms Estetiska Gymnasium

Trekantsvägen 3
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
www.estetiska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Alice
(5)
Redan från början av STEG visste jag att mitt mål var att plugga på Universitet efter gymnasiet men inte inom musik. Jag visste att teoripaketet fanns vilket skulle öppna upp möjligheten till fortsatta studier samtidigt som jag kunde hålla på med min stora passion som är Musik. Idag pluggar jag till Mattelärare på Uppsalas Universitet och detta ...
Visa hela
-
(5)
Lätt det bästa gymnasiet med estetisk utbildning. Supertrevlig miljö och duktiga/trevliga lärare som alltid hjälper till en. Man utvecklas jättemycket som musiker under den tre åren.
a
(1)
skolan var toppen i 1 men 2 tappade lärarna engagemang, dök inte alltid upp i de estetiska ämnena och lunchade samtidigt vi hade arbete. det var mkt fritt arbete vilket ledde till knappt undervisning. skola gjorde hela min examen svår att ta och var oförstående, arga och oengagerade. rekomendetar ej för seriösa musiker. teorin var super men jag ...
Rektor Mats Kjellmer Kommentar:
Vad tråkigt att du inte var nöjd med delar av utbildningen (fast roligt att du gillade teoriundervisningen!). Det var synd att vi inte fick höra dina synpunkter medan du gick här på STEG. Vi vill gärna att eleverna tar upp problem och brister genast med berörd lärare, mentorn eller skolledningen. Då brukar vi kunna reda ut missförstånd och förbä...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Stockholms Estetiska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Stockhoms Estetiska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.