Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter

Rytmus Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 690 (.)
Estetiska programmet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 269,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-04
Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter

Om utbildningen

Singer/Songwriter på Rytmus Stockholm

Skriv och sjung dina egna hits! 
Visst är det kul med covers. Men inget slår känslan av att göra helt egna låtar, eller hur? Singer/Songwriter är den perfekta grenen för dig som vill vässa din talang som låtskrivare. Den som framför den färdiga låten på scen kan naturligtvis vara du.

En bra grund
Att göra en bra låt är en utmaning även för proffsen. Det kräver inte bara kreativitet och bra idéer utan också kunskap. Vi lär dig mer om musikteori, byggstenar som skapar rätt helhet i låtar, varför vissa ackord och toner låter så läckra tillsammans och hur man skriver låtar som berör.

Utvecklas musikaliskt
Att utvecklas musikaliskt som sångare eller instrumentalist är naturligtvis viktigt för att kunna förmedla dina låtar, men vi lägger även stort fokus på hur du ska fånga en publiks intresse när du uppträder med dina kompositioner. Ja, hur du bäst når ut med det du skriver på ett slagkraftigt sätt.

Skapa dina egna låtar
Du kan få möjlighet att spela in egna låtar, lära dig vad som behövs för att producera musik och hantera musikteknisk utrustning. Låtskrivande handlar trots allt om en kreativ process som börjar med några trevande toner men som ska landa i ett färdigt konstverk. Både live och inspelat material.

Efter gymnasiet
Estetiska programmet med inriktning musik ger dig en grundläggande högskolebehörighet. Efter Rytmus har du därför möjligheten att fortsätta med musiken och studera vidare på universitet och högskola.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Stockholm

Rytmus musikgymnasium i Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena....


Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner.

Studerande

Jag studerar för nuvarande på Rytmus och utbildningen hade inte kunnat vara bättre. Den är verkligen på topp man får utvecklas sä mycket. Skulle definitivt säga att detta är en av dom bästa utbildningarna i landet. DÄREMOT attityden mellan eleverna. Jag upplever att man måste vara på ett speciellt sätt för att passa in ärligt talat, inte vad ...

Visa hela
Fredrik Eriksson

Att gå på Rytmus är det bästa valet jag har gjort! Rytmus är mer än en gymnasieutbildning - det är som en väldigt stor EXTREMT TALANGFULL familj. Jag har utvärderat all musikutbildning i Norden och Rytmus är nu de som står sig bäst. Ingen annan skola levererar så enormt mycket stora artister och låtskrivare ut i musikbranchen! De som kommer in o...

Visa hela
Eric Cesse

Rytmus Stockholm är utan tvekan den bästa utbildningen för blivande musiker, artister, låtskrivare och producenter. Utbildning och lokaler av hög klass. Samt ett CV med framgångsrika artister och låtskrivare för att backa upp deras numera välkända namn!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Singer/Songwriter från Rytmus Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hannah studerar sång på Rytmus S...
Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Läs mer