Visa gymnasium.se som: Mobil

Om skolan

Rytmus Stockholm – gymnasieskolan för dig som vill utbilda dig inom musik

På Rytmus Stockholm kan du som elev läsa Estetiska programmet med inriktning Musik eller Estetik och media. Skolan, som ligger i Kunskapsgallerian i Nacka, erbjuder dig en kvalitativ musikutbildning under din gymnasietid.

Musikgymnasium med många möjligheter

På Rytmus Stockholm kan du samarbeta med andra elever i projekt som är såväl musikaliska som teoretiska eller inom marknadsföring. Under din tid på Rytmus Stockholm blir du del av ett socialt nätverk som kan kan hjälpa dig även i karriären efter gymnasietiden. Många av skolans tidigare elever har fortsatt med lyckade musikaliska, konstnärliga och professionella  samarbeten efter sin gymnasietid. Du kan också välja att läsa många av de musik- och teorikurser som ges inom individuellt val oavsett om du väljer att läsa inriktning Musik eller Estetik och media.

Lärarna på skolan delar även med sig av sina professionella erfarenheter inom de områden du studerar utöver den vanliga undervisningen.  

Lokaler anpassade för musikutbildning i Kunskapsgallerian

Rytmus Stockholm ligger beläget i Kunskapsgallerian i Nacka tillsammans med flera andra gymnasieskolor och tillsammans har skolorna ett gemensamt hälsocenter, en lunchrestaurang/café, en mindre idrottshall, och intill finns Dieselverkstaden där bibliotek, konsthall, Astoria Biografer, Klätterverkstan, scener att utnyttja för er elever m.m finns inrymt. Idrottsundervisningen tar plats i Sickla Sporthall.

På skolan finns åtta stycken stora ensemblerum, en aula som har plats för ca 90 personer, foto/mediastudio, instrument- och sångrum, klassrum, föreläsningssalar, dramasal, grupprum och lugnare arbetsytor. Det finns även fem studios som kan användas till olika typer av inspelningar. Det är möjligt att boka lokalerna för musik- och medieproduktion både under och efter skoltid och målet är att öppettiderna ska anpassas efter elevernas behov.

Jobba med Logic, Garageband och Adobe CS

Rytmus Stockholm använder Mac-datorer och jobbar med applikationer som Logic och Garageband vid musikskapande och Adobe Creative Suite vid medieproduktion och promotion. Du som går inriktningen Medieproduktion får tillgång till en egen bärbar dator under gymnasietiden, där Adobe Creative Suite finns installerat.

Utbildningar på Rytmus Stockholm

Estetiska programmet, inriktning Musik

-Singer/Songwriter

-Musikproduktion

-Instrument/Sång

-Vokalmusiker/Vocal group

Estetiska programmet, inriktning Estetik och media

-Medieproduktion

Läs mer på Rytmus hemsida. 


Är du intresserad och vill veta mer om Rytmus Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Rytmus Stockholm

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Varmt välkommen att besöka oss på öppet hus. På vår öppet hus-sida hittar du information och videos där elever, rektor och lärare svarar på vanliga frågor. Under öppet hus har du möjlighet att ställa alla dina frågor om vår skola! 

Besök vår öppet-hus sida.

Information med anledning av covid-19

Rytmus följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt AcadeMedias riktlinjer för att bromsa smittspridningen av covid-19. Våra öppna hus kommer hållas enligt de regler och riktlinjer som finns. Håll dig uppdaterad här på vår hemsida för information om ändringar kring öppet hus för just vår skola.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-01-26    Tid:   18:00 - 21:00  
Datum:   2022-02-05    Tid:   12:00 - 15:00  
Datum:   2022-05-03    Tid:   18:00 - 21:00  

Rytmus Stockholm på Facebook

Program

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rytmus Stockholm.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Rytmus Stockholm
 99,4%
Rytmus Stockholm 12,5

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 690


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Estetiska programmet

16,6 96,1 80,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 690 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 16,6 15,0 2019/20
Andel behöriga till högskola 96,1 91,7 2019/20
Andel med examen inom 3 år 80,2 74,6 2017/18
Antagningspoäng medel 263,5 2021
Lägsta antagningspoäng 157,5 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 8 recensioner.

Sköldpaddan
Bytte till skolan hösten 2018 och har blivit mycket väl bemött i både min klass och andra elever på skolan. Lärarna är mycket ambitösa i dess ämnen, därmed även skolledningen är mycket bra tillskillnad från andra skolor. Jag tycker VERKLIGEN att du ska välja Rytmus eftersom det finns en sådan stor gemenskap på skolan: en tillhörighet att höra ih...
Visa hela
Studerande
Jag studerar för nuvarande på Rytmus och utbildningen hade inte kunnat vara bättre. Den är verkligen på topp man får utvecklas sä mycket. Skulle definitivt säga att detta är en av dom bästa utbildningarna i landet. DÄREMOT attityden mellan eleverna. Jag upplever att man måste vara på ett speciellt sätt för att passa in ärligt talat, inte vad ...
Visa hela
Fredrik Eriksson
Att gå på Rytmus är det bästa valet jag har gjort! Rytmus är mer än en gymnasieutbildning - det är som en väldigt stor EXTREMT TALANGFULL familj. Jag har utvärderat all musikutbildning i Norden och Rytmus är nu de som står sig bäst. Ingen annan skola levererar så enormt mycket stora artister och låtskrivare ut i musikbranchen! De som kommer in o...
Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 8 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Rytmus Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information