Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion

Rytmus Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 690 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 263,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-30
2023-01-25
2023-02-04
2023-05-04

Om utbildningen

Medieproduktion på Rytmus Stockholm

Eftersom Rytmus har märkt att det finns många elever som har ett intresse av musik och även film, bild och digitala konstarter erbjuder skolan utbildningen Medieproduktion. Du läser den på Estetiska programmet med inriktning Estetik och media.

Inriktning Estetik och media

På inriktningen Estetik och media får du lära dig om konsten att kommunicera med digitala verktyg och du får en bred utbildning inom medier. Under utbildningens gång får du uppleva digitala uttryck ur olika perspektiv samt tolka och reflektera över dessa. Det är en utbildning där bild, ljud och berättande är i fokus och du får även använda och skapa digitala produkter.

Medieproduktion

Grenen passar dig som vill jobba med något kreativt inom kommunikation och medieteknik. Här får du arbeta med text, bild och ljud på en rad olika sätt och får kunskap om hur du använder digitala film- och systemkameror samt gör efterbearbetning. Under utbildningen får du göra såväl egna konstnärliga projekt som uppgifter inom grafisk design, radioreportage, promotionfoto och musikvideo. Du får en egen dator under studietiden och alla de program du behöver.

Efter Rytmus

Estetiska programmet med inriktning Estetik och media ger dig en grundläggande högskolebehörighet. Efter Rytmus är du välförberedd att ta dig an eftergymnasiala utbildningar inom medier och design samtidigt som du har behörighet till universitet och högskola.

Ansökan till utbildningen på Rytmus Stockholm

Du ansöker som vanligt till programmet och får sedan en kallelse till ett färdighetsprov med posten. Färdighetsprovet sker sedan under V.11 och eller V.12.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Stockholm

Rytmus musikgymnasium i Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena....


Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Stockholm

Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sköldpaddan
Bytte till skolan hösten 2018 och har blivit mycket väl bemött i både min klass och andra elever på skolan. Lärarna är mycket ambitösa i dess ämnen, därmed även skolledningen är mycket bra tillskillnad från andra skolor. Jag tycker VERKLIGEN att du ska välja Rytmus eftersom det finns en sådan stor gemenskap på skolan: en tillhörighet att höra ih...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion från Rytmus Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hannah studerar sång på Rytmus S...
Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Läs mer