Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion

Rytmus Stockholm, i Stockholm
Antal elever
Antal elever: cirka 690 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 269,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 690 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 269,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Medieproduktion på Rytmus Stockholm

En spännande mix av teknik och estetik!
Väljer du Medieproduktion får du ta dina smarta idéer ända fram till en färdig produkt via avancerade datorprogram. Kanske en musikvideo eller ett nyhetsprogram? Möjligheterna är många för den som är kreativ! 

Medieproduktion passar dig som brinner för design, foto, film, text och illustration. 
Du får din egen Mac-dator och utbildas i Adobe CC program som Illustrator och Photoshop. Under din utbildning får du även läsa entreprenörskap där du lär dig grunder i marknadsföring och företagande. 

Estetik och media med musik
Grenen låter dig, med samma program som används av proffsen utveckla din kreativitet och berättarförmåga. Du får arbeta i större projekt med musikkoppling med allt från mindre föreställningar till musikfestivalen Livenight. Där får du skapa affischer, marknadsföringsmaterial och filmproduktioner. 

Tre år på Rytmus 
Som medieelev får du under dina tre år på Rytmus möjlighet att fördjupa dig inom en mängd olika områden inom medier. Och gillar du musik kan du även välja instrument, sång eller musikproduktion i årskurs två och tre! Mer medier eller mer musik? Det spelar ingen roll, huvudsaken är att du utvecklas.

Efter gymnasiet
Estetiska programmet med inriktning Estetik och media ger dig en grundläggande högskolebehörighet. Efter Rytmus är du välförberedd att ta dig an eftergymnasiala utbildningar inom medier och design samtidigt som du har behörighet till universitet och högskola.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida:

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media - Medieproduktion så kommer skolan att kontakta dig.
Rytmus Stockholm
Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

Rytmus musikgymnasium i Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena....

Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sköldpaddan
02 aug 2019
BÄSTA valet!

Bytte till skolan hösten 2018 och har blivit mycket väl bemött i både min klass och andra elever på skolan. Lärarna är mycket ambitösa i dess ämnen, därmed även skolledningen är...

Visa hela
Sponsrad