Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik - Musik/Samhälle

Rytmus Stockholm, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 660 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 256,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 660 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 256,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Musik/Samhälle på Estetiska programmet

Musik / Samhälle på Rytmus

Osäker om du ska välja musik eller bredare högskolebehörighet? Musik/Samhälle är grenen för dig som vill ha en gymnasietid full av musik och samtidigt få lika bred behörighet som samhällsvetenskapsprogrammet. Receptet? Lite mindre musik och mer teori helt enkelt.

Sam och musik

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en rolig och stimulerande del av gymnasietiden men som har andra planer när det gäller framtidens vägval.

Bredare behörighet

På Musik/Samhälle byter du helt enkelt ut vissa musikaliska kurser mot teoretiska ämnen, som exempelvis mer matematik. Du får samtidig möjlighet att spela i ensemble, studera musikteori med gehörslära samt ha kurser med fokus på ditt instrument.

Spela live

Under dina tre år arrangeras många konserter och liveföreställningar där du får vara med både bakom och på scenen. Du får scenvana, lära dig hur konserter arrangeras och träna på din scennärvaro.

Estetiska programmet

Rytmus och det Estetiska programmet ger en bred grund att stå på. Hos oss får du chansen att ägna dig åt musik på skoltid – och efter gymnasieexamen har du högskolebehörighet. Du kommer ha möjlighet att söka in till en rad olika universitets- och högskoleutbildningar.

Det är också möjligt att bredda sin behörighet genom att läsa till exempelvis mer matematik eller språk i individuella valen. Det Estetiska programmet passar dig som vill ha en extra kreativ gymnasietid men som samtidigt vill hålla dörrarna öppna för framtida studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musik/Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Musik/Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hannah studerar sång på Rytmus Stockholm

Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musik/Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rytmus Stockholm
Experimentgatan 7 (fd Marcusplatsen 7)
13154 Nacka

Rytmus musikgymnasium i Stockholm

Rytmus Stockholm är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena....

Läs mer om Rytmus Stockholm och visa alla program.

Sponsrad