Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Estetiska programmet

Om utbildningen

Plugga bild och formgivning på Hulebäcksgymnasiet

Plugga bild och formgivning på Hulebäcksgymnasiet! 

Vill du ha ett kreativt yrke och jobba med form och färg? Då ska du läsa bild och formgivning på Hulebäcksgymnasiet. Du kommer att få lära dig att jobba med olika material och tekniker inom formgivning.

Jobba med projekt

Du som elev på bild och formgivningsprogrammet kommer att jobba med flera olika projekt. Under projekten kommer du att få möjlighet att arbeta med en rad olika material och hitta just ditt konstnärliga uttryck. Prova på att jobba med keramik, målning, skulptur, textil, grafik och foto. Du kommer att få personlig handledning av dina lärare och det färdiga konstverket kommer att publiceras på webben och under utställningar.

Inriktning bild och formgivning

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du kommer att få läsa såväl gymnasiegemensamma ämnen som specifika ämnen för just din inriktning på bild och formgivning. Du kommer att få läsa kurser i bland annat:

  • Formgivning
  • Fotografisk bild
  • Design
  • Bild och form specialisering

Jobba med konst

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program vilket innebär att du efter gymnasiet kan fördjupa dina kunskaper på högskola. Plugga till illustratör, art director, konstnär, modedesigner eller lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande examen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.