Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Apelrydsskolan, i Båstad
Undervisningsform
Klassrum, Internat
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 225,0
(medelvärde: 261,8)
Undervisningsform
Klassrum, Internat
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 225,0
(medelvärde: 261,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Mode & design och Fotografisk bildMode & design och Fotografisk bild

På Apelrydsskolan kan du välja inriktningen Bild och formgivning på Estetiska programmet. Där kan du välja mellan två profiler: Mode och design och Fotografisk bild.

Mode och design

Det Estetiska programmet Mode och design är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av mode, trender och design och vill studera vidare på Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack. Apelrydsskolan samarbetar med Högskolan i Borås. Du får lära dig screentryck, sten skulptering och gjutning; du får också experimentera med olika material som oljefärg, porslingips, pastell mm; och du har möjlighet att lära dig fotografi, bildbehandling och filmredigering.

Modevisning

På Mode och designutbildningen får du lära dig fackteckning, mönsterkonstruktion, tillskärning, materialval och sömnad. Årligen hålls en modevisning av treorna men där du får gå modell i dina egna kreationer. Under utbildningen får du också läsa stilhistoria, trendspaning och analysera internationella ungdoms- och modekulturen.

Fotografisk bild - för dig som brinner för fotografi!

Fotografisk bild är för dig som är intresserad och brinner för att arbeta med fotografering och bilder. Fotografisk bild är en fördjupning på inriktningen Bild och formgivning på Estetiska programmet. Programmet är högskoleförberedande och förbereder dig för vidare studier inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Kommunicera med bild och fotografi

På Fotografisk bild får du lära dig att kommunicera med hjälp av bilder och fotografier. Den digitala utvecklingen har gjort att fotografiet har blivit en vardagsvara för kommunikation men också att arbetsmarknaden för fotografer har breddats.

Kreativitet, nyfikenhet och kommunikation

Det centrala i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och eget skapande. Du får lära dig att använda olika metoder för att utveckla kreativa idéer, digital och analog teknik och mörkrumsarbete. Under dina tre år på utbildningen kommer du att ha provat på porträtt-, mode-, reportage-, dagspress-, dokumentär-, reklamfotografi.

Du kommer få analysera, tolka och granska dina egna och andras bilder så att du utvecklar ett språk för ämnesområdet. Kunskaper om entreprenörskap och företagande ingår också på programmet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Internat
  • Båstad

Höst

  • Klassrum
  • Båstad

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elvira
18 nov 2019
Toppen skola

Min utbildning är jättebra och mycket lärorik. Jag älskar sammanhållningen och gemenskapen. Stort plus till lärarna. Särskilt Tomas!

5/5
EricaJ
07 nov 2016
Apelryd - ett schysst ställe!

Bodde på skolan och läste modeprogrammet. + Fantastisk mat, fantastisk stämning, underbara lärare, spännande projekt och fantastiska upplevelser - Dåliga bussförbindelser.......

Visa hela
5/5
Lovisa Janzen
11 dec 2014

Jobbar som textildesigner på heltid! Tre år på Modeutbildningen på Apelryd gav mig kunskaper och färdigheter som jag än idag lever på. Var på besök under 100-årsjubileumet...

Visa hela
Apelrydsskolan
Kattviksvägen 207
26996 Båstad

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...

Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Sponsrad