Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vit skola med orange tak beläget längs kusten

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden.

På Apelrydsskolan får du jobba med det du brinner för! Skolan har höga pedagogiska ambitioner och är stolta över den kreativa och stimulerande utbildningsmiljön. Bibliotek, egen I-pad och högklassiska lärare som använder modern pedagogik. Pedagogiken kan bäst beskrivas som upplevelsebaserad, vilket betyder att du får kunskap från både teori och erfarenheter t ex vid modevisning, musikalföreställning, restaurangverksamhet, träning, UF-företagande eller fotoutställning.

Elevernas studieresultat står sig mycket väl i en nationell jämförelse. Att ge dig som elev behörighet och möjlighet att studera vidare på högskolor och universitet ser skolan som den viktigaste uppgiften.

Skolan drivs efter pedagogiska mål, inte vinstmål. De resurser som kommer till oss i form av skolpeng stannar här för att göra en så bra undervisning som möjligt och så har det varit sedan skolan startade 1914! Därför håller vi priserna på internatet så låga som möjligt och ett boende kostar mellan 3000 och 4000 kronor i månaden. I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika.

Padel och Golf

Apelrydsskolan är högt rankad när skolinspektionen mäter kvalitet. Trygghetsfaktorn är hög och eleverna på skolan är mycket nöjda och når höga studieresultat. Läser du Global Management eller Hälso- och träningscoach kan du kombinera dina studier med schemalagd satsning på Padel eller Golf.

Utbildningarna

På Apelrydsskolan kan du välja de högskoleförberedande utbildningarna Global Management, Musikal, Hälso- & träningscoach, Mat & dryck, Mode & design, Fotografisk bild. Tillsammans med Textilhögskolan i Borås erbjuder skolan även spetsutbildningen Etisk modedesign.

Är du intresserad och vill veta mer om Apelrydsskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Apelrydsskolan

Reportage

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Apelrydsskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

www.apelryd.se

Snittbetyg: 5

Emma Karlsson
Detta programmet är perfekt för den som vill studera vidare innom mode. De saker jag lärde mig där hjälpte mig att komma in på en modelinje i England. Lärarna är hjälpsamma och om man bor på internatet så får man snabbt vänner som blir som en andra familj. Utsikten och läget av skolan är även fantastiska :)
Elev
Trivdes inte med lärare eller uppgifterna i de olika ämnena
Leonidas Konstantis
En av de bästa skolorna i Sverige. Rekommenderar starkt denna skola för dig som söker skola!
Skolrecensioner

För att få mer information från Apelrydsskolan, fyll i dina uppgifter: