Estetiska programmet, Bild & formgivning: Textil design

Vackstanäsgymnasiet
Programinformation
Stockholm, Södertälje
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 270,5) * statistik från 2022

Film

Om utbildningen

Textil-design-Bild-och-formgivning-Vackstanäs
Högskoleförberedande utbildning i Textil design

Vackstanäsgymnasiet har valt att erbjuda profilen Textil design inom det Estetiska programmets inriktning Bild och formgivning. Utbildningen är högskoleförberedande, vilket gör att du kan studera vidare på högskolan efter din gymnasietid.

Gymnasieprogram med både praktisk och teoretisk kunskap

Estetiska programmet på Vackstanäsgymnasiet ger dig en god estetisk grund med ett fokus på textil, design, bild och formgivning. Du får kunskaper både ur ett praktiskt och teoretiskt perspektiv, och du får därför goda förutsättningar för att studera vidare efter gymnasiet oavsett om du ska söka in till en utbildning med arbetsprover eller betyg.

Mode och inredning

Vi har sedan länge varit specialiserade på kläder och mode. Textila material kan dock användas till så mycket annat. Numera arbetar vi också med inredning inom flera kurser. Vi arbetar metodiskt från idé till färdig produkt, med hjälp av t.ex behovsanalys, mönsterkonstruktion, sömnadsprover och modellbygge. I många kurser kan du dessutom välja fördjupningsuppgifter mot antingen inredning eller mode. Under utbildningens gång får du möjlighet att delta i modevisningar och utställningar samt åka på studieresor. Vi besöker även museer och aktuella mässor. Oavsett om du väljer att inrikta dig på mode eller på inredning, så är det viktigt att du är intresserad av att arbeta praktiskt med textila material.

Extra aktiviteter på Textil design

Du får möjlighet att delta i flera modevisningar på olika platser och du åker på olika studieresor. Det blir även besök på museér, aktuella mässor mm.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning: Textil design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet ligger på kort avstånd från Södertälje och du tar dig enkelt hit med bussen som har anpassat sin tidtabell efter lektionstiderna. Kommer du från en annan ort så har gymnasieskolan ett internat, där du kan bo i veckorna.  Skolan...


Läs mer om Vackstanäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet
151 66 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.vackstanas.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Kotten

Det bästa val jag någonsin gjort. En VÄLDIGT bra skola som gör att man aldrig tycker det är tråkigt att gå till skolan, vare sig det betyder pendla en timme eller vakna 5 minuter innan lektionen börjar till en frukost buffé i matsalen. Kunniga och intressanta lärare och såklart världens bästa rektor. Mycket roligt man kan göra på fritiden om man...

Visa hela
Malin

Denna skola är verkligen en underbar skola med mycket bra lärare och gemenskap. Bodde på internatet vilket kändes väldigt tryggt och jourerna som jobbar på kvällarna är hjälpsamma och roliga människor. Jag gick på textil och design linjen, vilket är en superbra linje för dig som vill sy, komma närmare modebranshen och designa egna kläder. Linjen...

Visa hela
Sofia

Mysig skola! Familjär stämning. Man kan bo på internatet också vilket är toppen.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Textil design från Vackstanäsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information