Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 237,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 237,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Studera Inredningsdesign på Designgymnasiet 

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningskoncept.

Vad får jag lära mig på Inredningsdesign?

På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss vidare in i datorn och fram till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning. Dina lärare som har erfarenhet från branschen guidar dig hela vägen. Att få öva och upprepa designprocessen om och om igen är en viktig del i lärandet.

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, att inreda och skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik. Vill du börja jobba mer direkt kan en position som assistent hos en inredningsarkitekt eller ett möbelföretag vara en väg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Efter Estetiska programmet har du möjlighet att studera vidare inom konst och design. Du kan också välja mellan andra områden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Kungsholmen
Strandbergsgatan 16 B
112 51 Stockholm

Vill du göra verklighet av dina designdrömmar?

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar, oavsett om du väljer estet-, teknik- eller försäljning- och serviceprogrammet. Hos oss hittar du en kreativ och stimulerande stämning, kunniga lärare och en miljö...

Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma
26 apr 2017
Programmet bild och formgivning

Bild och form är en praktisk och rolig utbildning för dig som är estetiskt intresserad. Här får du låta kreativiteten flöda och skapa tillsammans med dina vänner!

4/5
To-To ;P
15 apr 2014

Jag rekommenderar definitivt denna skola. Jag går sista året nu och har haft otroligt roligt. Jag har lärt mig så mycket saker. Detta pga otroligt bra lärare. Jag fick tack ...

Visa hela
5/5
Fanny
26 nov 2013

Jag har gett programmet och skolan högsta betyg på alla kategorierna. Jag trivs verkligen superbra. Lärarna i de estetiska ämnena är både väldigt kunniga och bra på att lära ut....

Visa hela
Sponsrad