Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 230,2)
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 230,2)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Studera Inredningsdesign på Designgymnasiet 

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Inredaren tar fram material som kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar för att sedan blir till färdiga möbler och inredningskoncept.

Vad får jag lära mig på Inredningsdesign?

På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss vidare in i datorn och sedan till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning. Dina lärare som har erfarenhet från branschen guidar dig hela vägen. Att få öva och upprepa designprocessen om och om igen är en viktig del i lärandet.

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, att inreda och skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att bredda din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik. Vill du börja jobba mer direkt kan en position som assistent hos en inredningsarkitekt eller ett möbelföretag vara en väg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Designgymnasiet Göteborg
Masthuggstorget 3
413 27 Göteborg

Har du också designdrömmar?

Designgymnasiet Göteborg öppnade hösten 2022. Här bygger vi en unik skola med en stor designkultur och ett stort designnätverk. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar oavsett om du läser arkitektur, grafisk design, inredningsdesign, produktdesign eller modedesign....

Läs mer om Designgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad