Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Designgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Estetiska programmet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-22
2022-05-03

Film

Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Om utbildningen

Studera inredningsdesign på Designgymnasiet Göteborg

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningar.

Vad får jag lära mig på Inredningsdesign?

På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss som du tar vidare in i datorn och fram till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning. Dina lärare som har erfarenhet från branschen guidar dig hela vägen. Att få öva och upprepa designprocessen om och om igen är en viktig del i lärandet.

Vem ska söka Inredningsdesign?

Du har ett intresse för att med bilden i fokus kombinera, visualisera och pröva- färger, former och mönster för att ta fram inredningar och möbelmodeller. Du behöver inte ha några förkunskaper inom inredning, bara ett brinnande intresse.

Om det Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen bild och form ger mycket utrymme för ditt intresse, att inreda och skapa.Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesytbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Vill du börja jobba mer direkt kan en position som assistent eller hos en inredningsrkitekt eller ett möbelföretag vara en väg.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Göteborg

Göteborg – här kommer vi!

Nu tar vi äntligen steget och startar Designgymnasiet i härligt kreativa Göteborg! Vi ser fram emot att få bygga en unik skola med en stark designkultur och stort designnätverk. Här finns alla förutsättningar med många av Sveriges tyngsta och mest...


Läs mer om Designgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Göteborg

Göteborg

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & Formgivning - Inredningsdesign från Designgymnasiet Göteborg , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information