Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning: Inredningsdesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Inredningsdesign

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningar.

Vad får jag lära mig på Inredningsdesign?

På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss som du tar vidare in i datorn och fram till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning. Dina lärare som har erfarenhet från branschen guidar dig hela vägen. Att få öva och upprepa designprocessen om och om igen är en viktig del i lärandet.

Vem ska söka Inredningsdesign?

Du har ett intresse för att med bilden i fokus kombinera, visualisera och pröva- färger, former och mönster för att ta fram inredningar och möbelmodeller. Du behöver inte ha några förkunskaper inom inredning, bara ett brinnande intresse.

Om det Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen bild och form ger mycket utrymme för ditt intresse, att inreda och skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Vill du börja jobba mer direkt kan en position som assistent eller hos en inredningsarkitekt eller ett möbelföretag vara en väg.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Inredningsdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning: Inredningsdesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Västerås – här kommer vi!

Nu tar vi steget och startar Designgymnasiet i Västerås till hösten 2024! Designgymnasiet förbereder dig för att nå dina designdrömmar och för vidare studier på yrkeshögskola, högskola och universitet. Har du också designdrömmar?Designgymnasiet Västerås bygger en unik skola med en...

Läs mer om Designgymnasiet Västerås och visa alla program.

Sponsrad