Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 230,4)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 230,4)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Design och inredning

Design och inredning är en profil inom estetiska programmet, Bild och formgivning. På profilen arbetar du med du design på många olika sätt och lär dig skapa modeller och prototyper med fokus på inredning och produktdesign. Vi lär oss även skapa rumslig design med hjälp av planritningar och digitala verktyg som Sketchup. Om du är kreativt lagd och gillar färg, form och design så är detta ett bra val för dig.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord. Läs mer nedan om vad som händer varje år på just den här utbildningen.

Om programmet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program men med många kreativa inslag. Efter examen från programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom exempelvis de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Utbildningen ger dig en bred bas att stå på samtidigt som du får en möjlighet att vara kreativ och skapa, reflektera över dels dina egna med även över andras estetiska arbeten. Programmet ger dig möjlighet att utveckla både dina färdigheter inom design men också din analytiska förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Lund
Kiliansgatan 12
223 50 Lund

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Lund - en skola mitt i kunskapens centrum

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund är en personlig och kreativ skola. Vi ligger centralt i staden, mycket nära till pendlingsmöjligheter och folkliv. Vi är en skola som vill göra skillnad och samarbetar med Amnesty om mänskliga rättigheter. Samarbetet innebär att...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Lund och visa alla program.

Sponsrad