Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 december, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 december, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Studera Inredningsdesign på Designgymnasiet 

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningskoncept.

Vad får jag lära mig på Inredningsdesign?

På vår utbildning använder du dig av färg, form, teori och fantasi när du tar din idé från handskiss vidare in i datorn och fram till en färdig produkt. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning. Dina lärare som har erfarenhet från branschen guidar dig hela vägen. Att få öva och upprepa designprocessen om och om igen är en viktig del i lärandet.

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, att inreda och skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även en uppsjö folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik. Vill du börja jobba mer direkt kan en position som assistent hos en inredningsarkitekt eller ett möbelföretag vara en väg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet/högskola och förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar som exempelvis designhögskolor som Beckmans, Konstfack, Textilhögskolan i Borås och HDK. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Inredningsdesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Sponsrad